15-06-08

hier gaan we weer; el campo het vervolg

hey,

er zijn toch wel weer een aantal dingen gebeurd die toch wel de moeite waard zijn om te vertallen ....

Zo heb ik bijvoorbeeld 2 weken geleden "intercolegiales" gehad; d.w.z. competitie basketbal met de schoolploeg tegen andere scholen. We hadden een heel goede ploeg we hebben al onze wedstrijden in de zone gewonnen op 1 na. Hierdoor zijn we als 2de geeindigd waardoor we niet naar de finales mochten, dat was eigenlijk wel een ontgoocheling want naar mijn gevoel hadden we het beste team van allemaal maar we hadden die wedstrijd die we verloren hadden heel weinig geluk en jah die andere ploeg had alle geluk van de wereld ongeloofelijk.

Maarja over het algemeen heb ik er wel een goed gevoel aan overgehouden want ik moest dankzij die intercolegiales een week niet naar school gaan ahja want we moesten ons mentaal voorbereiden enzo, daarmee dat we ons niet mentaal mochten uitputten tijdens de lessen enzo. En mijn niveau was ook behoorlijk want voor een jaar niet gebasketbald te hebben ging de bal toch vlot erin dus niks dan positief allemaal (buite het feit dat we niet in de finale zaten).

Maarja met mij is alles ok dus maar helaas is het niet alleen maar zonneschijn in de rest van Argentinie. El campo en de regering hebben nog altijd geen akkoord bereikt waardoor dat ze de wegen weer afgekort hebben, resultaat; prijzen van voedingswaren, benzine etc gaan weer omhoog, openbaar vervoer rijdt veel minder dus is het moeilijker om je te verplaatsen, ......

En vandaag was dan het toppunt; el campo blokkeert dus de wegen, maar ze doen dat zonder geweld enzo maar toch heeft vandaag de politie in Santa Fe besloten om met geweld in te grijpen alle het begon met dat ze de oproerpolitie  naar dan die plaats waar de boeren de wegen af aant zetten waren en in het begon probeerden ze nog om de mensen gewoon van de wegen af te duwen alle da was ni geweldadig, gewoon hardhandig. Maar daarna werd de leider "De Angeli" en toen ging het er toch wat lelijker aantoe.

En ja nu zijn de mensen terug aan het protesteren in de straten en in mijn familie zeggen ze dat de situatie ongeveer hetzelfde is gelijk in 2001 toen dat ze die crisis hadden. Alle in feite moeten jullie je geen zorgen maken want met mij en mijn familie en de rest van de mensen is alles ok, er zijn gewoon veel interne problemen in Argentina en ik hou jullie gewoon op de hoogte want ik vind er niks van terug in het nieuws in belgie en da is best wel raar.

Maarja voor de rest is alles d10. Gisteren heeft yfu mij nog gebeld met de mededeling dat ik na 24 juni niet meer naar school moet gaan dus ik ga zien of ik dan niks kan regelen ofzo dat ik andere provincies of steden kan bezoeken, ik zou bijvoorbeeld graag nog naar Rosario willen gaan alhoewel reizen nu wel moeilijk is met dat gedoe met el campo die de wegen blokeert maar toch. Ook heeft mijn gastmoeder me nog gezegd dat in 2 weken we nog ergens naartoe gaan, ze deed er vrij geheimzinnig over dus dat zal ook wel nog leuk worden.

En morgen gaan we naar atletico die spelen om kampioen te worden dus als ze winnen gaat dat ook nog een feestje worden. Echt ongeloofelijk die spelen derde nationale en we moesten echt wel goed op voorhand ons ticket voor die wedstrijd kopen, het stadion gaat vol zijn d.w.z. 30000 personen die opeengepakt staan en buiten het stadion zijn ook alle straten vol met suporters, ik kijk er wel naar uit.

en ja, daarna moet ik me voorbereiden om terug te keren naar belgie da zal wel snel daar zijn, de 27ste juli denk k.

ok tot de volgende dus,

daag 

01:49 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Tante Anneke We kijken er naar uit om een diareportage te zien als je terug thuis bent! (HINT!)

Gepost door: Wie zou dit zijn.... | 16-06-08

hoi, t'Is weer een tijdje geleden dat ik u nog iets schreef.
heb zojuist u voorlopig laatste verhaal gelezen wel tof dat ge zo'n goede wedstrijden gespeelt had, en er kan er maar een de winnaar zijn. En dat is natuurlijk altijd jammer.
Ik zou zeggen geniet nog van die laatste weken , maar het zal toch fijn zijn als ge terug hier in Belgie zijt.
Maar dan is u vakantie gedaan en gaat ge dacht ik weer vakantiewerk doen voor dat het school leven van hier er weer aan komt.
Ik zal maar iets van hier schrijven.
Liesbeth vertrekt zaterdag naar Italie een week met haar turnclub ,haar vakantie begint dus dadelijk na de school ze is er zich al serieus op aan't verheugen.
Zo nu ga ik slapen goede nacht en tot eind jullie dan zien we u terug.
grt.

Gepost door: T . Marleen | 26-06-08

Don't cry for me Argentina... Don't cry for me argentina.
The truth is I never left you.
All through my wild days,
my mad existence.
I kept my promise,
don't keep your distance.

Gepost door: Bye bye... | 23-07-08

De commentaren zijn gesloten.