27-04-08

el bautismo

hey iedereen,

gisteren (zaterdag) ben ik naar el bautismo van mijn school geweest. hier in Argentina is het de traditie dat de eerstejaars die naar het middelbaar gaan, dat die gedoopt (el bautismo) worden. En aangezien dat ik ook in feite voor het eerst hier in la escuela normal naar school ga, moest ik (en in feite de andere uitwisselingsstudenten die er die dag niet waren) ook gedoopt worden.

Dus om 4u gaan we rustig naar school om naar de band van mijn gastbroer, ramiro te gaan kijken die gingen spelen in de school. Ze hebben 5 liedjes gespeeld en daarna was het over. en aangezien dat ze me pas nodig hadden om 6.30u, zijn we daarna naar het centrum geweest want veel viel er eigenlijk niet te beleven.

Ok, om 6u ben ik dan terug naar school geweest, waar de andere uitwisselingstudenten van mijn school waren, heb ik geen idee van, ik weet enkel dat christian ni ging omdat die liever thuis playstation speelde of weet ik veel wat die allemaal wilde doen nog.

Maare goed, eenmaal in de school ben ik dan maar naar het binnenplein van de school geweest en daar stonden al die eerstejaars in het midden van een kring die door de laatstejaars gevormd werd. Toen ze mij zagen (ik was eigenlijk te laat) begonnen mijn klasgenoten me allemaal te roepen dat ik direkt in die kring moest gaan staan. ok zo gezegd, zo gedaan, heb ik me dan tusse al die eerstejaars gezet, wat best wel grappig was omdat de grootste van hun nog ni es tot aan mijn schouders komt.

En ja ik weet ni wie maar ik denk dat de directrice aan het praten was, ik heb geen idee wat ze zij omdat ik met mijn klasgenote nog bezig was die me nog snel zeiden dat ik mijn bril af moest doen en toen ik me omdraaide om te luisteren kon ik nog juist horen dat de directrice vroeg en zijn we bereid om te werken, vrienden te maken en ons te amuseren en al die eerste jars zeiden dan siiiiiiii. En voor ik het goed door had begonnen al de laatstejaars die in een kring rond ons stonden verf, water, papier, yerba (wordt gebruikt om mate te drinken), zand, ...... op ons te gooien.

En ja dan natuurlijk stond ik juist dicht bij mijn klasgenoten en ja der was er ene die riep 'allemaal op de belg' en ja plots vloog alles in mijn richting en ja ik werd dus gedoopt. En daarna zette ze muziek op en begon iedereen te dansen, springen, schreeuwen, was echt wel tof, weer een nieuwe ervaring rijker.

Ja en dat was dus mijn doop. Ik heb me echt geamuseerd, enkel dat ik daarna te voet naar huis moest want ja ik mocht de bus ni op, maarja das een kleinigheid dat we er graag bijnemen. Het heeft ook wel effe geduurd eer dat k weer helemaal schoon was en alles uit mijn haar had gekregen, ma das allemaal onderdeel van de doop he :-).

Ja dus alweer een toffe ervaring meegemaakt,

tot de volgende,

Christian 

21:38 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-04-08

Cordoba

hey allemaal,

Het afgelopen weekend ben ik naar Cordoba geweest. Cordoba is een provincie in het midden van Argentina en de hoofdstad, kan het nog origineler heet ook Cordoba.

Ik ben daar dus voor het weekend naartoe geweest, we zijn zaterdag om 3u 's nachts vertrokken en maandag om 1.30u waren we terug. Ik ben samen met Gabriel, zijn vrouw Valeria en hun jongste dochtertje die juist 1 jaar geworden is; Jamin geweest.

Ge kunt het eigenlijk vergelijken met een weekend vanuit Belgie naar Zwitserland gaan, t'is ongeveer die afstand. Dus dat moet kunnen toch? In ieder geval ik heb dus Cordoba leren kennen, alle veel tijd heb ik niet gehad maar wat ik gezien heb van Cordoba was heel mooi.

En ja weeral een hele hoop nieuwe mensen leren kennen. Gabriel was daar naartoe geweest om een hond op te halen die iemand hem cadeau heeft gedaan en ondertussen dat hij daar toch was, had hij ook meegedaan aan een schietwedstrijd. Ik heb niet mee gedaan maar het was wel heel leerrijk, de kampioen van zuid amerika en dergelijken waren onderandere daar dus het niveau was heel hoog en dan moet ge observeren en dergelijke en ja k heb toch een aantal tips meegekregen.

Nu we sliepen in het huis van een kameraad van Gabriel en hij en zijn vrouw waren echt lieve mensen. De bedoeling was niet echt dat we naar het centrum enzo gingen maar toen ze hoorden dat ik nog nooit in Cordoba geweest was, hebben ze me direkt een rondleiding gegeven. Nog maar eens een voorbeeld van hoe geweldig warme personen die Argentijnen toch wel zijn.

En ja dus 2 dagen Cordoba, weer een nieuwe ervaring rijker.

En ondertussen is de herfst hier volop begonnen; vorige week was het nog een goeie 20 graden, ik denk zelfs meer en in 2 dagen tijd is de temperatuur 20 graden gezakt, voor belgie vallen de temperaturen goed mee maar als ge die hitte gewend zijt dan is het nu koud, ongelofelijk.

Maarja voor de rest is alles in orde, alles mooi, alles ok,

we zien ons,

El belga ( ja das mijn nickname hier, ook heel origineel Lachend )

21:05 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-04-08

crisis in Argentina

hey,

Effe iets schrijven om jullie op de hoogte te houden wat er hier in Argentina gebeurt.

Ik weet niet of jullie je nog herineren dat ik de vorige keer had geschreven toen we naar Tilcara gingen dat we moesten wachten omdat de route was geblokeerd door ontevreden boeren.

Wel op dat moment had ik er niet veel aandacht aan besteed want het gebeurt hier wel vaker dat de mensen ontevreden zijn en beginnen te protesteren tegen de regering, maar deze keer is het toch wel erger dan normaal.

Het is nu al ongeveer 22 dagen dat "el campo", de boeren kunt ge zeggen, dat die aan het staken zijn, waarbij ze alle wegen blokeren en niets meer produceren. Er is echt een strijd ontstaan tussen el campo en de regering, de regering wil niet meewerken aan een oplossing voordat zij de wegblokering opheffen maar daar willen de betogers niets van weten en daardoor komt er geen dialoog.

Het is best wel fel, in alle steden komen echt duizende mensen de straten op om te betogen en hierdoor ligt de productie van middelen stil.

Het gevolg is dat de mensen niet meer kunnen reizen doordat de wegen geblokeerd zijn, er is een leerkracht van mijn school die op vakantie was in Buenos Aires en nog altijd aant wachten is (al 2 weken) op haar bus, ze kan gewoon niet weg. Ook is er geen bloem en dergelijke meer waardoor er geen brood meer is, het gevolg daarvan is dat alle bakkers gesloten zijn.

Doordat de wegen geblokeerd zijn, kunnen alle verse producten zoals fruit, melk en dergelijke niet meer vervoerd worden waardoor ze gewoon beginnen te rotten. In Rosario hebben ze de kranen van een tank gevuld met melk gewoon in de straten opengedraaid want anders begon da slecht te worden, dus de straten waren gewoon gevuld met melk en die dingen.

Ook is er geen vlees meer waardoor we nu al 2 weken enkel pasta of rijst aan het eten zijn, en Argentijnen die kunnen niet leven zonder vlees he, alle ik moet zeggen dat ik het ook wel overdreven mis.

Nog een gevolg is dat er geen benzine meer is alle er is nog maar niet zo overdreve veel meer waardoor het openbaar vervoer maar voor een bepaalde tijd beschikbaar is, juist de tijd dat we naar de school en terug moeten, daarna moet ge alles wandelend doen.

Maar ondertussen gaat het leven hier gewoon verder, ze zeggen dat het volgende week gaat verbeteren dus we hebben hoop :-).

Ik vind het ook gek dat ze eigenlijk niks over deze situatie in het nieuws van belgie zeggen, alle ik heb gekeken online en daar wordt er niks over gezegd, best wel raar maarja.

Voor de rest is alles goed,

we zien ons,

Christian

17:10 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |