27-04-08

el bautismo

hey iedereen,

gisteren (zaterdag) ben ik naar el bautismo van mijn school geweest. hier in Argentina is het de traditie dat de eerstejaars die naar het middelbaar gaan, dat die gedoopt (el bautismo) worden. En aangezien dat ik ook in feite voor het eerst hier in la escuela normal naar school ga, moest ik (en in feite de andere uitwisselingsstudenten die er die dag niet waren) ook gedoopt worden.

Dus om 4u gaan we rustig naar school om naar de band van mijn gastbroer, ramiro te gaan kijken die gingen spelen in de school. Ze hebben 5 liedjes gespeeld en daarna was het over. en aangezien dat ze me pas nodig hadden om 6.30u, zijn we daarna naar het centrum geweest want veel viel er eigenlijk niet te beleven.

Ok, om 6u ben ik dan terug naar school geweest, waar de andere uitwisselingstudenten van mijn school waren, heb ik geen idee van, ik weet enkel dat christian ni ging omdat die liever thuis playstation speelde of weet ik veel wat die allemaal wilde doen nog.

Maare goed, eenmaal in de school ben ik dan maar naar het binnenplein van de school geweest en daar stonden al die eerstejaars in het midden van een kring die door de laatstejaars gevormd werd. Toen ze mij zagen (ik was eigenlijk te laat) begonnen mijn klasgenoten me allemaal te roepen dat ik direkt in die kring moest gaan staan. ok zo gezegd, zo gedaan, heb ik me dan tusse al die eerstejaars gezet, wat best wel grappig was omdat de grootste van hun nog ni es tot aan mijn schouders komt.

En ja ik weet ni wie maar ik denk dat de directrice aan het praten was, ik heb geen idee wat ze zij omdat ik met mijn klasgenote nog bezig was die me nog snel zeiden dat ik mijn bril af moest doen en toen ik me omdraaide om te luisteren kon ik nog juist horen dat de directrice vroeg en zijn we bereid om te werken, vrienden te maken en ons te amuseren en al die eerste jars zeiden dan siiiiiiii. En voor ik het goed door had begonnen al de laatstejaars die in een kring rond ons stonden verf, water, papier, yerba (wordt gebruikt om mate te drinken), zand, ...... op ons te gooien.

En ja dan natuurlijk stond ik juist dicht bij mijn klasgenoten en ja der was er ene die riep 'allemaal op de belg' en ja plots vloog alles in mijn richting en ja ik werd dus gedoopt. En daarna zette ze muziek op en begon iedereen te dansen, springen, schreeuwen, was echt wel tof, weer een nieuwe ervaring rijker.

Ja en dat was dus mijn doop. Ik heb me echt geamuseerd, enkel dat ik daarna te voet naar huis moest want ja ik mocht de bus ni op, maarja das een kleinigheid dat we er graag bijnemen. Het heeft ook wel effe geduurd eer dat k weer helemaal schoon was en alles uit mijn haar had gekregen, ma das allemaal onderdeel van de doop he :-).

Ja dus alweer een toffe ervaring meegemaakt,

tot de volgende,

Christian 

21:38 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Haha, allemaal op de Belg...
Ocharme :)

Gepost door: Laura | 27-04-08

Dag vriend Nu je "gedoopt" bent ga je toch nog op het rechte pad geraken????
Of ben je nu al aan het bedenken hoe jij je "doopheren" dit kunt terugbetalen.
Overigens heb ik vernomen dat jij het nog niet zo slecht hebt gedaan bij kleiduifschieten.
Proficiat voor de prestatie.
Je hebt nu ook al de tweede uitdaging tot een goed einde gebracht.
Ik durf al geen derde uitdaging meer aangaan met u uit vrees dat ik achteraf de rekening hiervoor zal krijgen.
Maak er nog een mooie tijd van en de groeten van ons allemaal.

Gepost door: Valerio | 27-04-08

doop Je hebt alvast ideetjes kunnen opdoen als je volgend jaar nog eens gedoopt moet worden als schacht! Of gebeurt dat tegenwoordig niet meer studentendopen?

Zondag hebben we de verjaardag van Margo & Dieter gevierd. Superlekker weer, tart en verrassing, een oevrheerlijke spietje op de BBQ met Griekse salade en Turks brood, multicultureel gegeten dus! Maar man wat smaakte de eerste BBQ van het seizoen.... Jammie jammie! Dus hoedje af voor Ome Benny die aan het hete vuur stond en tante Christel voor het idee.

Gepost door: Tante anneke | 30-04-08

Dag vriend Ik begin mij zorgen te maken.
Al een heeeeeele tijd niets meer gehoord van U.
Jij bent toch niet aan de winterslaap begonnen?

Gepost door: Valerio | 21-05-08

???? HALLO, HAAAALLLOOOOOOOOOOOOOO

ANYBODY THERE??????????????????? OF zijt ge verdwenen van de aardbol? Ontvoerd door rebellen of opgegaan in rook???? Wij lezen niets meer en die foto's man man man,.... die laten ook op zich wachten ;-)

Gepost door: Tante anneke | 02-06-08

De commentaren zijn gesloten.