02-04-08

crisis in Argentina

hey,

Effe iets schrijven om jullie op de hoogte te houden wat er hier in Argentina gebeurt.

Ik weet niet of jullie je nog herineren dat ik de vorige keer had geschreven toen we naar Tilcara gingen dat we moesten wachten omdat de route was geblokeerd door ontevreden boeren.

Wel op dat moment had ik er niet veel aandacht aan besteed want het gebeurt hier wel vaker dat de mensen ontevreden zijn en beginnen te protesteren tegen de regering, maar deze keer is het toch wel erger dan normaal.

Het is nu al ongeveer 22 dagen dat "el campo", de boeren kunt ge zeggen, dat die aan het staken zijn, waarbij ze alle wegen blokeren en niets meer produceren. Er is echt een strijd ontstaan tussen el campo en de regering, de regering wil niet meewerken aan een oplossing voordat zij de wegblokering opheffen maar daar willen de betogers niets van weten en daardoor komt er geen dialoog.

Het is best wel fel, in alle steden komen echt duizende mensen de straten op om te betogen en hierdoor ligt de productie van middelen stil.

Het gevolg is dat de mensen niet meer kunnen reizen doordat de wegen geblokeerd zijn, er is een leerkracht van mijn school die op vakantie was in Buenos Aires en nog altijd aant wachten is (al 2 weken) op haar bus, ze kan gewoon niet weg. Ook is er geen bloem en dergelijke meer waardoor er geen brood meer is, het gevolg daarvan is dat alle bakkers gesloten zijn.

Doordat de wegen geblokeerd zijn, kunnen alle verse producten zoals fruit, melk en dergelijke niet meer vervoerd worden waardoor ze gewoon beginnen te rotten. In Rosario hebben ze de kranen van een tank gevuld met melk gewoon in de straten opengedraaid want anders begon da slecht te worden, dus de straten waren gewoon gevuld met melk en die dingen.

Ook is er geen vlees meer waardoor we nu al 2 weken enkel pasta of rijst aan het eten zijn, en Argentijnen die kunnen niet leven zonder vlees he, alle ik moet zeggen dat ik het ook wel overdreven mis.

Nog een gevolg is dat er geen benzine meer is alle er is nog maar niet zo overdreve veel meer waardoor het openbaar vervoer maar voor een bepaalde tijd beschikbaar is, juist de tijd dat we naar de school en terug moeten, daarna moet ge alles wandelend doen.

Maar ondertussen gaat het leven hier gewoon verder, ze zeggen dat het volgende week gaat verbeteren dus we hebben hoop :-).

Ik vind het ook gek dat ze eigenlijk niks over deze situatie in het nieuws van belgie zeggen, alle ik heb gekeken online en daar wordt er niks over gezegd, best wel raar maarja.

Voor de rest is alles goed,

we zien ons,

Christian

17:10 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Vandaag stond op teletekst dat ze betoogd hebben in de hoofdstad!
Oei oei, dat belooft :-)

Groetjes Laura

Gepost door: Laura | 02-04-08

Voor de ongeruste lezers.. Er is een akkoord gesloten tussen el campo en el gobierno , de stakingen zijn vandaag eindelijk na 3 weken voorbij. Vanaf volgende week zal het weer een normaal leventjen zijn.. met vlees! Njam njam ik mis het : )
Allé Christiaan tot de volgend i
xxx

Gepost door: Diana | 03-04-08

Hier in het zuiden hebben we alles nog gewoon hoor;).

We merken er hier seriues helemaal niks van! het komt op tv maar meer niet..

xx

Gepost door: Inge | 03-04-08

VRT Mijn vriendin is journalist buitenland op de VRT. ik heb haar jouw blog doorgestuurd... Misschien komt het dan op TV?

Gepost door: Tante anneke | 04-04-08

Hallo ik heb hier wat aan het lezen geweest...ik wens U nog een fijne tijd ginder en lieve groetjes

Gepost door: Eendagsvlieg | 15-04-08

De commentaren zijn gesloten.