24-02-08

christiaan goes to jujuy

hey iedereen,

Jaja eindelijk is het zover, ik ga eindelijk voor het eerst dat ik hier in argentinie ben uit de provincie tucuman richting Jujuy.

Het enigste nadeel is wel dat dat pas het 2de weekend van april is (nog overdreve lang). Dan ga ik namelijk meedoen aan mijn eerste wedstrijd skeet shooting en hellise. Jaja, ik was overdreve blij toen ik dat nieuws gisteren te horen kreeg. Ik krijg zelfs mijn eigen schietvest, helemaal compleet met op de achterkant christiaan baeten, Tucuman :-)

Natuurlijk ga ik daar niet veel bereiken, voorlaatste is al een tof resultaat maar ik kijk er echt naar uit.

Dat was eigenlijk alles wat ik jullie effe wilde laten weten,

tot de volgende,

Christiaan

17:59 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

15-02-08

feliz San Valentin

hey iedereen,

Om te beginnen aan iedereen een gelukkige Valentijn toegewenst, ik hoop voor iedereen dat hij of zij deze dag bij zijn of haar geliefde heeft kunnen doorbrengen, dat jullie er iets speciaals van gemaakt hebben Knipoog

Alle iedereen buiten clara en laura want die weten dat de eerste de beste met wie ze door die voordeur komen, die moet eerst voorbij mij en als het een beer van een vent is langs papa gaan Tong uitstekend

In ieder geval hier is valentijn (of San Valentin) best wel belangrijk alle wat ik gezien heb doet toch iedereen overdreve veel moeite vandaag behalve mijn gastbroers want die doen niet mee aan zoiets gecomercialiceerd (of hoe ge het ook schrijft).

In ieder geval meer heb ik niet te schrijven over wat er nog allemaal gebeurd is, maar deze zaterdag ga ik voor het eerst in 9 maanden als ik geluk heb basketballlen, wel met mijn gastvader en niet in een club maar het is toch iets.

Voor de rest heb ik niet meer te vertellen maar ik dacht toch dat het  beter was om iets te schrijven op deze feestdag,

dus we zien ons,

Christiaan 

04:28 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-02-08

locos por el fùtbol

hey allemaal,

vorige week vrijdag ben ik voor het eerst naar een voetbalmatch gaan kijken. Dat was ook best wel een ervaring. Voetbal wordt hier op een heel ander niveau beleefd dan in belgie dat weet iedereen, maar toch is het iets wat ge gewoon moet meemaken om echt te begrijpen hoe de Argentijnen, en vooral de armeren, leven voor het voetbal.

Er zijn 2 belangrijke voetbalploegen in Tucuman; San Martin (2de nationale) en Atletico de Tucuman (3de nationale). En da zijn dus ook 2 rivalen van elkaar. En hier in Tucuman kunt ge niet zeggen ik ben neutraal en supporter voor beide. En de supporters van de verschillende teams kunnen elkaars bloed wel drinken. En mijn familie is dus supporter van Atletico. Dat is zo'n beetje de achtergrondinformatie die jullie moeten kennen.

Ik ben met mijn gastvader en mijn oudste broer (Alvaro) naar Atletico tucuman gaan kijken, een club die in 3de nationaal speelt maar in de jaren, ik denk 60 - 70 nog in eerste klasse speelde.

We vertrokken met een taxi richting stadium en het eerste wat die chauffeur vraagt is, speelt San Martin vandaag? Dat is dus een van de grootste flaters die ge kunt maken wanneer iemand met een shirt van Atletico u taxi binnestapt. Mijn gastvader dus gans beledigd, alle da kon ge toch aan zijn gezicht zien maar hij hield zich kalm en zei rustig nee Atletico. Dan zegt die idioot ah ja die ploeg interesseert me eigenlijk ni, voetbal op zich interesseert me ni maar mijn zoon is fan van San Martin; FOUT Nº 2

We werden dan 4 blokken van het stadium afgezet, waarna we tickets gingen koopen, om daarna het stadium binnen te gaan. Awel als ge da stadium binnenkomt, wat een sfeer, niet te doen.

Atletico speelt in 3de klasse maar ieder weekend (als ze thuis spelen) gaat er zo'n 30 000 man kijken, iets waar de belgische eerste klasse enkel van kan dromen. Enig nadeel is als ge 30 000 man in zo'n klein stadium propt, dat ge geen plaats hebt om daar te staan, maar het was wel plezant. ze hadden 1 volledige zijde van het stadium een vlag gehese die de hele tribune bedekte, en el die mensen die dan gek worden als de spelers opkomen, echt geweldig.

Ook is het best wel grappig dat ze de hele tijd de spelers proberen toe te schreeuwen wat ze moeten doen, dan hoort ge de hele tijd "geef een pas, geef een pas" of "shiet" of "rustig ge hebt tijd" en als dat dan gedaan wordt hoort ge door heel het stadium "bien, bien". Dat was best wel grappig.

En dan nog dat ze niet stoppen met zingen, ik weet niet hoeveel zangen dat ze kennen maar het zijn er veel. En dan na de match zijn we rustig op ons gemak naar huis gewandeld, er waren geen rellen of niks want iedereen was blij want atletico had met 4-0 gewonnen.

De volgende dag ben ik dan naar een verjaardagsfeestje van het dochtertje (victoria, en ze werd 3 jaar) van een kameraad (gabriel) met wie ik ga schieten geweest. Dat was best wel tof. Ik kende zijn gezin al want zij gaan vaak mee naar de schietclub en daar had dan Gabriel zijn dochtertje me dan gevraagd of ik naar haar verjaardagsfeestje wilde gaan. Wie ben ik om tegen zo'n lief gezichtje nee te zeggen dus de zaterdag om 5u ben ik dan naar hun thuis geweest.

Heel hun familie was daar en ook enkele kameraden van op de schietclub (die zijn allemaal tussen de 28 en 38 jaar oud ma ik vind hun best wel tof). Maar in ieder geval ze waren heel blij dat ik gekomen was. Het eerste uur werd ik aan heel de familie voorgesteld, en het zijn allemaal heel aardige mensen, maar bijna iedereen die ik hier ken zijn altijd ontzettend aardig.

En dan ja, wat doet ge dan op zo'n verjaardag; veel eten want ze blijven u aanbieden en als ge dan vriendelijk nee zegt, leggen ze de empanadas dan maar op u bord die gij dan uiteindelijk toch opeet, veel praten, van tijd tot tijd moet ge dan mee op het springkasteel, vragen beantwoorden over hoe belgie is, en dan heel alleen, met een ongeloofelijk rode kop in het nederlands lang zal ze leven zingen, ..... een leuke bedoening dus.

En dan die avond zijn we nog naar een verkleedfeest geweest, want carnaval is in aantocht he, of het is al carnaval, en da was ook best wel grappig. Heb veel foto's genomen.

En ja da was het zo'n beetje, veel nieuws is er nog ni gebeurt, het is nog altijd zweten geblazen hier en ja we (alvaro, ramiro en ik) hebben gisteren het zwembad van mijn gastoma gepoetst, en ja dat is het

Oh ja ook nog een proficiat aan Liesbeth, onze nieuwe Limburgse kampioene, ik moet nog altijd die mail beantwoorden maar op deze manier gaat dat ook.

dat was het dus weer,

daag,

Christiaan    

00:02 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |