07-02-08

locos por el fùtbol

hey allemaal,

vorige week vrijdag ben ik voor het eerst naar een voetbalmatch gaan kijken. Dat was ook best wel een ervaring. Voetbal wordt hier op een heel ander niveau beleefd dan in belgie dat weet iedereen, maar toch is het iets wat ge gewoon moet meemaken om echt te begrijpen hoe de Argentijnen, en vooral de armeren, leven voor het voetbal.

Er zijn 2 belangrijke voetbalploegen in Tucuman; San Martin (2de nationale) en Atletico de Tucuman (3de nationale). En da zijn dus ook 2 rivalen van elkaar. En hier in Tucuman kunt ge niet zeggen ik ben neutraal en supporter voor beide. En de supporters van de verschillende teams kunnen elkaars bloed wel drinken. En mijn familie is dus supporter van Atletico. Dat is zo'n beetje de achtergrondinformatie die jullie moeten kennen.

Ik ben met mijn gastvader en mijn oudste broer (Alvaro) naar Atletico tucuman gaan kijken, een club die in 3de nationaal speelt maar in de jaren, ik denk 60 - 70 nog in eerste klasse speelde.

We vertrokken met een taxi richting stadium en het eerste wat die chauffeur vraagt is, speelt San Martin vandaag? Dat is dus een van de grootste flaters die ge kunt maken wanneer iemand met een shirt van Atletico u taxi binnestapt. Mijn gastvader dus gans beledigd, alle da kon ge toch aan zijn gezicht zien maar hij hield zich kalm en zei rustig nee Atletico. Dan zegt die idioot ah ja die ploeg interesseert me eigenlijk ni, voetbal op zich interesseert me ni maar mijn zoon is fan van San Martin; FOUT Nº 2

We werden dan 4 blokken van het stadium afgezet, waarna we tickets gingen koopen, om daarna het stadium binnen te gaan. Awel als ge da stadium binnenkomt, wat een sfeer, niet te doen.

Atletico speelt in 3de klasse maar ieder weekend (als ze thuis spelen) gaat er zo'n 30 000 man kijken, iets waar de belgische eerste klasse enkel van kan dromen. Enig nadeel is als ge 30 000 man in zo'n klein stadium propt, dat ge geen plaats hebt om daar te staan, maar het was wel plezant. ze hadden 1 volledige zijde van het stadium een vlag gehese die de hele tribune bedekte, en el die mensen die dan gek worden als de spelers opkomen, echt geweldig.

Ook is het best wel grappig dat ze de hele tijd de spelers proberen toe te schreeuwen wat ze moeten doen, dan hoort ge de hele tijd "geef een pas, geef een pas" of "shiet" of "rustig ge hebt tijd" en als dat dan gedaan wordt hoort ge door heel het stadium "bien, bien". Dat was best wel grappig.

En dan nog dat ze niet stoppen met zingen, ik weet niet hoeveel zangen dat ze kennen maar het zijn er veel. En dan na de match zijn we rustig op ons gemak naar huis gewandeld, er waren geen rellen of niks want iedereen was blij want atletico had met 4-0 gewonnen.

De volgende dag ben ik dan naar een verjaardagsfeestje van het dochtertje (victoria, en ze werd 3 jaar) van een kameraad (gabriel) met wie ik ga schieten geweest. Dat was best wel tof. Ik kende zijn gezin al want zij gaan vaak mee naar de schietclub en daar had dan Gabriel zijn dochtertje me dan gevraagd of ik naar haar verjaardagsfeestje wilde gaan. Wie ben ik om tegen zo'n lief gezichtje nee te zeggen dus de zaterdag om 5u ben ik dan naar hun thuis geweest.

Heel hun familie was daar en ook enkele kameraden van op de schietclub (die zijn allemaal tussen de 28 en 38 jaar oud ma ik vind hun best wel tof). Maar in ieder geval ze waren heel blij dat ik gekomen was. Het eerste uur werd ik aan heel de familie voorgesteld, en het zijn allemaal heel aardige mensen, maar bijna iedereen die ik hier ken zijn altijd ontzettend aardig.

En dan ja, wat doet ge dan op zo'n verjaardag; veel eten want ze blijven u aanbieden en als ge dan vriendelijk nee zegt, leggen ze de empanadas dan maar op u bord die gij dan uiteindelijk toch opeet, veel praten, van tijd tot tijd moet ge dan mee op het springkasteel, vragen beantwoorden over hoe belgie is, en dan heel alleen, met een ongeloofelijk rode kop in het nederlands lang zal ze leven zingen, ..... een leuke bedoening dus.

En dan die avond zijn we nog naar een verkleedfeest geweest, want carnaval is in aantocht he, of het is al carnaval, en da was ook best wel grappig. Heb veel foto's genomen.

En ja da was het zo'n beetje, veel nieuws is er nog ni gebeurt, het is nog altijd zweten geblazen hier en ja we (alvaro, ramiro en ik) hebben gisteren het zwembad van mijn gastoma gepoetst, en ja dat is het

Oh ja ook nog een proficiat aan Liesbeth, onze nieuwe Limburgse kampioene, ik moet nog altijd die mail beantwoorden maar op deze manier gaat dat ook.

dat was het dus weer,

daag,

Christiaan    

00:02 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

AMAAI heel wat plezier gehad he. Hier is stressen weer voorbij want gelukkig geen examen meer maar een week vakantie. Volgende week heeft Laura haar eerste wedstrijd maar als dat iets wordt is nog af te wachten. Ze heeft pijn aan haar hand en voet en kan er niet op steunen awel dan is het doorbijyen of forfait geven maar ge kent Laura he? Fijn dat je u goed amuseert na een nare periode. We gaan er even tussen uit en gaan naar center parcs met Laura,Clara,Hanne,Ine,papa en ik arme papa he. WE zijn ook met tanti en de hele familie gaan eten voor haar 80 ste verjaardag dat moeten we ook eens gaan doen als je terug bent want dat was iets speciaals. De 20 ste verjaart nona denk er eventjes aan Ja wij zijn nog altijd aan het feesten van de week voor kerstmis en dus deze weekend eindelijk eens niets en zijn we weg. DOE DE GROETJES AAN IEDEREEN EN IK SCHRIJF MORGEN OOK IETS OP DE BLOG VAN RACHEL. Nu ga ik slapen want iedereen ligt er al lang in het is nu 1u12 en hoog tijd voor mij . Dikke kussen en groetjes van ons allemaal tot de volgende keer aan telefoon of op internet. Slaap wel.

Gepost door: mama | 07-02-08

Voetbal een feest! En dat mag je daar dus letterlijk nemen. Hier is het altijd toch een beetje bang afwachten als het matchen zijn van rivaliserende clubs, denk maar aan Genk-Sint-Truiden.

Hier zijn we ook nog steeds aan het feesten. Carnaval is net achter de rug. De kermis staat er nog met lekkere smoutebollen dus calorietjes bij de vleet... ALAAF!

Gepost door: Tante Anneke | 07-02-08

hihi, alleen het lang zal ze leven zingen.
Hopelijk was het niet te vals :p

we hebben in de week ook nog eens een video van vroeger gekeken.
Da stukje waar laura en ik het liedje 'kerstmis bij mijn oma en opa' zingen.
best wel grappig als ge ziet hoe laura gezichten trekt. ge kent ze e.

en voor de rest hebben we nu een weekje vakantie, die wel al bijna om is maja.
nog even genieten dus en dan er terug invliegen.
maar we hebben niet stilgezeten tijdens de vakantie. laura en ik hebben voor ons theorie 'geleerd' voor auto te rijden, nu nog een datum zoeken om het examen af te leggen.
tis te hopen dat we er allebei onmiddellijk door zijn. :)

en binnekort hebben we ook de resultaten van onze examens van school. die krijgt ge dan nog wel te horen.

dikke kus
Clara

Gepost door: Clara | 07-02-08

hallo !!!! Ik kijk regelmatig op je blog en lees vol spanning de avonturen mee !!! Al dikwijls dat ik een reactie wou schrijven, maar nu, na het lezen van het zingen voor de jarige, kon ik het niet laten om je te laten weten dat ik nu nog met een smile tot achter mijn oren zit !!!! Ge hebt dat goed gedaan manneke !!! Ik reserveer je zangtalent al om met mijn verjaardag ook voor mij te komen zingen :)
groetjes en GENIET !!!

Gepost door: marleen | 08-02-08

IDOOL 2008 Inderdaad er is nieuw zangtalent ontdekt. Vandaar, Christiaan, dat we je hebben ingeschreven voor idool 2008. En je mag je repertoire uitbreiden met happy birthday....

By the way wij hebben jouw zangtalent geboekt op 24/8/8 op Lukas zijn 2de verjaardag!!!!

Gepost door: Tante Anneke | 08-02-08

De commentaren zijn gesloten.