11-12-07

update

hey,

nog effe vergeten te zeggen dat jullie misschien denken dat ik hier dood aant gaan ben van de hitte, wat in feite eigenlijk wel waar is, maar van tijd tot tijd, eigenlijk zelfs vaak regent het hier, niet normaal.

Ik denk dat we hier een moessonklimaart hebben ofzoiets want als t hier begint te regenen, na 2 minuten staan alle straten blank. Zo was ik de zaterdag met Christian en zijn gastbroer uit geweest naar een feest van zijn school om te vieren dat de vakantie begon, het was in feite heel saai maarja. En rond ik denk 4u begint het plots keihard te regenen ma echt overdreve, zo fel dat binnen in de zaal t water langs de muren naar binne sijpelde, feest dus gedaan en ja moesten we allemaal de regen in.

OK wij dachten daar lopen we snel doorheen, nemen een taxi en gaan naar huis. ja balle ja, ten eerste was er de eerste 3 blokken helemaal geen plaats om te schuilen en hebben we daar glijk 3 honde in de regen moeten lopen, en tegen de tijd dat we een plaats vonden om te schuilen waren we zo nat alsof dat we in een zwembad hadde gespronge dat t toch niks meer uitmaakte. OK wij hebbe dus 3 kwartier onder een veel te klein bushokske gestaan want er ware nog andere die eronder schuilde zodat we eigenlijk nog altijd nat werden hoewel da toch niks meer uitmaakte, hebben we op een taxi staan roepen, met onze armen gezwaaid, zoveel mogelijk geluid gemaakt maar geeneen taxi die 3 doorweekte jongens op wilde pikken.

OK wij dus besloten dat het toch geen avans meer had om langer te wachten, hebben we 12 blokken naar huis moeten lopen, geloof me da is ni dichtbij. En op somige plaatsen was het helemaal overstroomd dat t water bijna tot 10 centimeter onder onze knieen kwam, echt overdreve.

Wij kwame dus helemaal doorweekt thuis, ge kreeg u kleren nog ni es fantsoenlijk uit en verwacht ge dat ge een warme dus gaat neme om u op te warme en da vuil water van u af te krijge. Jaja denk maar nog es en keer, door de watreroverlast was bij ons het licht uitgevallen en dus ma met koud water gewassen en met kaarsen de weg door t huis gezocht en dan ma direkt onder de wol gekropen, was wel een nachtje.

En de volgende dag toen we aant eten waren, voelde we plots een aardschok, was ni zo heel fel ma gevoelde het huis toch wel schudden, weer een ervaring erbij.

JA dat herinerde ik me nog, ik denk k scshrijf het maar effe neer,

daag,

christiaan 

00:59 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-12-07

nieuw gastgezin en een geweldige nieuwe hobby

hey,

Ja het verdict is gevallen, de beslissing doorgevoerd, de kogel door de kerk; ik heb een nieuw gastgezin. En nee het is niet in Rosario, daar zou ik ook naartoe kunnen gegaan zijn maar volgens mij vond yfu het niet zo interessant dat ik daar een gastgezin had tot de 15de januari en dan weer een nieuwe moest gaan zoken, maar goed. Ik zit nu nog altijd in Tucuman, maar dichter in het centrum, niet meer in de villawijk Yerba Buena, t'is eigenlijk de omgekeerde wereld, t'is hier ook gevaarlijker alhoewel dat een groot woord is maarja hier kan ik niet zomaar 's avonds als t donker is alleen rondlopen. Maar dat terzijde, ik zit nu in een familie die heel goed bevriend is met het gastgezin van Christian uit Denemarken waar ik een week bij heb gelogeerd omdat ik vorige week zaterdag gebeld werd door Fabiana, mijn contactpersoon van yfu die me zij dat k onmiddelijk t huis moest velaten dus was k een week bij Christian en zijn familie, en daar ben ik een nieuwe hobby begonnen met zijn oudste gastbroer maar daar straks meer over.

OK over mijn nieuwe familie, het is echt een heel vriendelijke familie, ze hebben me direkt met open armen ontvangen, ik ben ook al direkt aan de hele familie voorgesteld en bwa ja ik heb t hier heel goed naar mijn zin.

Ik heb 2 gastbroers; Ramiro (17) en Alvaro (19) en 1 gastzus; Constanca (17) en Ramiro en Constanca zijn tweelingen, en ik kan heel goed met hun allemaal opschieten.

En ja ik heb 2 gastouders, ik kan me hun namen niet herinneren maar dat komt nog. Mijn gastmoeder werkt op de administratieve afdeling van een ziekenhuis en mijn gastvader is onderdirecteur van een mijn ergens in Salta (andere provincie) dus hij is soms voor een week weg voor zijn werk en daarna is hij een ganse week thuis.

OK nu over die nieuwe hobby, toen ik dus die week bij Christian zijn thuis verbleef, kwam daar ook regelmatig zijn oudste gastbroer die niet meer thuis woont regelmatig over de vloer, en een keer vroeg die me mee om zijn favoriete hobby te beoefenen; kleiduif schieten

Awel ik moet zeggen, ik vind dat echt geweldig, ik ben eergisteren voor de eerste keer geweest en da was echt geweldig.

OK nu gaan jullie misschien denken is dat niet gevaarlijk en dat allemaal, maar t gaat daar allemaal heel veilig aan toe. Vooraleer ik nog ma een shotgun (t zijn eigenlijk sportjachtgeweren maar hier zeggen ze allemaal shotgun) mocht zien, laat staan aanraken, werd me eerst 3 kwartier lang de regels uit gelegd, toen ik die helemaal perfect had herhaals en vanbuite kende toonde ze me hoe ge moest mikken en wat ge allemaal moest doen als ge op het platform om te schieten staat, en daarna toen k da kende, dacht ik ok nu is het mijn beurt, tarara ja, daarna moest ik de boel eerst observeren van hun, en na ik denk 2 u mocht ik het es proberen.

Mijn eerste 3 schoten waren al direkt raak, echt fantastisch Lachend. uiteindelijk had ik 10 van de 15 raak geschoten, maar dat is niet gemakkelijk want u doelwit wordt weggeschoten dus t'is een bewegend doelwit. En blijkbaar heb k er aanleg voor want de instructeur zij me ge hebt de skills (ben t woord in nederlands vergeten) en ge moet da ni zomaar weggooien, ge moet daar iets mee doen. Ik deed blijkbaar alles van nature juist; de houding etc want hi jhad enkel uitgelegd hoe ge moest mikken en de rest niet dus ze waren onder de indruk Lachend.  En da was ni om me daar te houde voor geld te verdienen want tegen Christian vn Denemarken zeiden ze da ni en ook ni tegen zijn jongste gastbroer.

En die heeft me ook gezegd dat ik mag meedoen aan een toernooi kleiduifschieten in maart. Dus ik ga nu 1 keer per week met de oudste gastbroer van Christian oefenen (we beginnen vrijdag).

Jaja wie had da gedacht, ik denk jullie ni ma ik ook ni hoor. Maar ja zo zie je maar, alleen maar voordelen met naar Argentinie te komen.

Ok ik ga jullie laten, ik denk datr ik meer dan genoeg heb geschreven, wel nog een leuke Sinterklaas aan iedereen gewenst, ook aan Sander die me een mail had gestuurd,

daag  

16:18 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |