10-12-07

nieuw gastgezin en een geweldige nieuwe hobby

hey,

Ja het verdict is gevallen, de beslissing doorgevoerd, de kogel door de kerk; ik heb een nieuw gastgezin. En nee het is niet in Rosario, daar zou ik ook naartoe kunnen gegaan zijn maar volgens mij vond yfu het niet zo interessant dat ik daar een gastgezin had tot de 15de januari en dan weer een nieuwe moest gaan zoken, maar goed. Ik zit nu nog altijd in Tucuman, maar dichter in het centrum, niet meer in de villawijk Yerba Buena, t'is eigenlijk de omgekeerde wereld, t'is hier ook gevaarlijker alhoewel dat een groot woord is maarja hier kan ik niet zomaar 's avonds als t donker is alleen rondlopen. Maar dat terzijde, ik zit nu in een familie die heel goed bevriend is met het gastgezin van Christian uit Denemarken waar ik een week bij heb gelogeerd omdat ik vorige week zaterdag gebeld werd door Fabiana, mijn contactpersoon van yfu die me zij dat k onmiddelijk t huis moest velaten dus was k een week bij Christian en zijn familie, en daar ben ik een nieuwe hobby begonnen met zijn oudste gastbroer maar daar straks meer over.

OK over mijn nieuwe familie, het is echt een heel vriendelijke familie, ze hebben me direkt met open armen ontvangen, ik ben ook al direkt aan de hele familie voorgesteld en bwa ja ik heb t hier heel goed naar mijn zin.

Ik heb 2 gastbroers; Ramiro (17) en Alvaro (19) en 1 gastzus; Constanca (17) en Ramiro en Constanca zijn tweelingen, en ik kan heel goed met hun allemaal opschieten.

En ja ik heb 2 gastouders, ik kan me hun namen niet herinneren maar dat komt nog. Mijn gastmoeder werkt op de administratieve afdeling van een ziekenhuis en mijn gastvader is onderdirecteur van een mijn ergens in Salta (andere provincie) dus hij is soms voor een week weg voor zijn werk en daarna is hij een ganse week thuis.

OK nu over die nieuwe hobby, toen ik dus die week bij Christian zijn thuis verbleef, kwam daar ook regelmatig zijn oudste gastbroer die niet meer thuis woont regelmatig over de vloer, en een keer vroeg die me mee om zijn favoriete hobby te beoefenen; kleiduif schieten

Awel ik moet zeggen, ik vind dat echt geweldig, ik ben eergisteren voor de eerste keer geweest en da was echt geweldig.

OK nu gaan jullie misschien denken is dat niet gevaarlijk en dat allemaal, maar t gaat daar allemaal heel veilig aan toe. Vooraleer ik nog ma een shotgun (t zijn eigenlijk sportjachtgeweren maar hier zeggen ze allemaal shotgun) mocht zien, laat staan aanraken, werd me eerst 3 kwartier lang de regels uit gelegd, toen ik die helemaal perfect had herhaals en vanbuite kende toonde ze me hoe ge moest mikken en wat ge allemaal moest doen als ge op het platform om te schieten staat, en daarna toen k da kende, dacht ik ok nu is het mijn beurt, tarara ja, daarna moest ik de boel eerst observeren van hun, en na ik denk 2 u mocht ik het es proberen.

Mijn eerste 3 schoten waren al direkt raak, echt fantastisch Lachend. uiteindelijk had ik 10 van de 15 raak geschoten, maar dat is niet gemakkelijk want u doelwit wordt weggeschoten dus t'is een bewegend doelwit. En blijkbaar heb k er aanleg voor want de instructeur zij me ge hebt de skills (ben t woord in nederlands vergeten) en ge moet da ni zomaar weggooien, ge moet daar iets mee doen. Ik deed blijkbaar alles van nature juist; de houding etc want hi jhad enkel uitgelegd hoe ge moest mikken en de rest niet dus ze waren onder de indruk Lachend.  En da was ni om me daar te houde voor geld te verdienen want tegen Christian vn Denemarken zeiden ze da ni en ook ni tegen zijn jongste gastbroer.

En die heeft me ook gezegd dat ik mag meedoen aan een toernooi kleiduifschieten in maart. Dus ik ga nu 1 keer per week met de oudste gastbroer van Christian oefenen (we beginnen vrijdag).

Jaja wie had da gedacht, ik denk jullie ni ma ik ook ni hoor. Maar ja zo zie je maar, alleen maar voordelen met naar Argentinie te komen.

Ok ik ga jullie laten, ik denk datr ik meer dan genoeg heb geschreven, wel nog een leuke Sinterklaas aan iedereen gewenst, ook aan Sander die me een mail had gestuurd,

daag  

16:18 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Skills Skills wordt ook hier in de bedrijfswereld gebruikt, vaardigheden in het Nederlands. Enne, is er ook een zwembad aan? ;-)

Gepost door: Tante Anneke | 10-12-07

Shoot to kill En schieten maar! En ziet dat ge kampioen wordt! Achter ons grond in Mettekoven is er een heel groot jachtgebied dus wie weet komt ge daar nog eens een paar fazanten en konijnen schieten!

Gepost door: Tante Anneke | 10-12-07

sjiek amai amai
da is niet niks da complimentje :)
dan moet ge ons volgend jaar maar eens meenemen en da showen e.

oh ja, zet nog eens een paar fotootjes op uw blog. Altijd leuk om te kijken.

groetjes uit het koude Belgie
Clara

Gepost door: Clara | 10-12-07

Dag vriend Ikke uw verslag hebben geleeze maar soms de zinnekes 2 kere moete lezen om te begrijpe.
Ik de lachertjes (of zegge jij smiley)niet zo goe begrijpe.
Maar ik nu toch wete wat gij bedoele.
Toppie om te hore (leeze)dat gij met uw zwemvliezen weer terecht zijt gekome.
Ik het met veel aandacht het verslag geleeze over de nieuwe hobby.
Ik heb bij het openen van de mail ook ineens de venster open gezet (wat een pretentie => grapje).
Maar indien er wordt gezegd dat jij toch zoveel talent hebt, zul je dat toch moeten gaan bewijzen.
Daarom wil ik u nog eens uitdaage.
De uitdaging is de volgende :
zorg ervoor dat jij op de wedstrijd in maart in de linker kolom eindigt van de rangschikking, dwz
binnen de eerste 10 eindigen op 20 deelnemers enz...
Ik moete u nog van ons alle een prettige vakantie wense en veel zwemgenot

Gepost door: Valerio | 11-12-07

De commentaren zijn gesloten.