30-11-07

licht aan het einde van de tunnel

hallo iedereen,

Eerst en vooral wil ik iedereen bedanken voor de mails en berichtjes met bemoedigende woorden. Het was een moeilijke tijd (en is het nog altijd voor mijn gastgezin) en dan is het altijd tof om een paar woordjes uit Belgie en zelfs uit Nederland te lezen dus bedankt daarvoor.

Ja over dat nieuwe gastgezin. Ja ik heb nog altijd geen nieuw gastgezin maar ik hoop dat daar binnenkort een einde aan gaat komen. Want yfu heeft mij verteld dat ik zelf ook een gastgezin mag zoeken. En dus k denk dat t eergisteren ofzo was, dat k met Jilles over de vakantie aant praten was en k zei hem dat k absoluut naar Rosario wil gaan en was k aant zeggen dat Florencia (van uit Belgie) haar familie en vrienden daar nog wonen en dan komt Jilles met het geweldige idee, ik snap zelfs niet hoe het komt dat ik daar nog niet op ben gekomen "waarom vraag je dan niet aan haar of zij iemand kent waarbij je kunt wonen?"

Ja die kerel, k kon die wel omhelzen, ik direkt naar huis gegaan, mail naar Florencia gestuurd, ook naar yfu om te vragen of dat wel mocht, en de volgende dag mail terug gekregen van yfu dat t mocht en van Florencia dat ze gaat zoeken voor een gezin in haar stad. OK ik weet wel dat er een kans bestaat dat dat niet gaat lukken, maar ik hoop overdreven van wel, dat zou zo geweldig zijn als ik naar daar zou kunnen gaan, echt waar ben nu dan ganse dag al de hele tijd aant hopen dat da zou lukken en ant wachten op een antwoord van "ja ik heb iemand gevonden bij wie je mag wonen", maar mocht het niet lukken dan begrijp k da wel (zou wel ontgoocheling zijn maarja asi es la vida) dus duim voor mij en voor Florencia dat ze iemand vind.

Maarja over andere dingen nu. Vandaag moet ik nog voor de laatste keer naar de school voor een of ander afsluitingsgedoe en daarna is het vakantie tot Maart. Echt geweldig, ik denk wel dat het raar gaat zijn zo kerstmis vieren in de hitte. Want ja het is warm, ma echt overdreve he. Vandaag is het 35 graden en het wort alleen ma warmer he ni te doen, en al die vieze insekten aken het er ni gemakkelijker op. K word echt gek van die muggen, en die gaan altijf voor mijn voeten, ik snap da ni he ma aaahhh t'is om gek van te worden. Maar in ieder geval da nemen we er ma bij zeker.

Ja k weet nog niet echt wat k ga doen in de zomer door da gedoe met verwisselen van gastgezin, wat ik wel weet is dat in februari we een yfu trip hebben doorheen het noorden van het land, volgens mij gaan we dan naar Cordoba, de watervasllen in het noorden, Salta en nog ergens anders naartoe.

Ja mijn inspiratie is eigenlijk op, ik laat wel nog weten wanneer er iets gebeurt, tot de volgende,

Chau

19:57 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-11-07

osvaldo

hey,

hallo allemaal daar in belgie. De afgelopen week was en is nog altijd heel zwaar voor mij.

Woensdag 14 november is mijn gastvader plots overleden aan een hartaanval. Ja ik vind het eigenlijk moeilijk om hierover te schrijven maar ze zeggen dat het helpt om te schrijven dus.....

Ik kan het eigenlijk nog altijd niet begrijpen dat mijn gastvader dood is. De woensdag begon zo gelijk elke woensdag, ik ging naar school en werd daarna nog door mijn gastvader afgehaald, waarna we thuis gingen eten. Daar heeft mijn gastvader nog gelachen en grappen met mij gemaakt, en er was echt niks aan de hand.

Om kwart voor 4 ben ik dan zo gelijk altijd naar spaanse les geweest. En daarna ging ik met jilles nog iets eten in het centrum want we hadden honger, en plots krijg ik een telefoontje van nelleke die me zegt "ja is alles goed met je want ik heb net gehoord dat je gastvader gestorven is, gaat alles wel?". Ja en ik geloofde dat natuurlijk niet, ik dacht dat het zo'n domme grap was dus ik samen met jilles naar de boekenwinkel van mijn gastouders en die was gesloten. Toen belde ik naar huis, moest nog eerst een nieuwe kaart gaan kopen want ik had geen geld, en toen kreeg ik de meid aan de telefoon die me vertelde dat mijn gastvader overleden was.

Ja ik gans in paniek, heb direkt een taxi naar huis genomen en ja toen k boven kwam zat mijn gastmoeder samen met mijn gastzus in de kamer van mijn gastzus en buh ik wist echt ni wa te zeggen, ik heb mijn gastmoeder omhelst, ik kon niks anders doen, zeggen, buh ik was gewoon geshokeert.

En dan kwamen ze het lichaam van mijn vader halen en brachten het naar een mortuarium en wij zijn daar dan van woensdag 21u tot donderdag 15u gebleven. En toen ik het lichaam van mijn gastvader zag, buh toen kon k ni meer ben naar buite gelopen, heb daar gelijk een klein kind zitten wenen, echt t'is al lang geleden dat k nog op die manier zo heb geweent. Gelukkig voor mij zijn raquel en nelleke langs gekomen en de volgende dag nog frida en jilles want had ik tenminste iemand, ik verstond niks spaans ni meer, ik zat der ma alleen, mijn gastbroer was van de wereld, mijn gastmoeder herkende ge niet meer, heel haar wereld is ineengestort, mijn oudste gastzus prate alleen nog met haar vriend en mijn kleinste gastzusje die snapte het helemaal niet wat er gebeurt was, die was zich gewoon aant amuseren met haar vriendinnekes.

De donderdag dan werd mijn gastvader al begraven. En dat vergeet ik ook van mijn leven niet. Ze lieten dan de kist van mijn gastvader in de grond zakken en daarna werd het zand erop gegooid. Maar dat geluid van het zand dat op zijn kist viel, da was zo vies en mijn gastmoeder en gastzus die op dat moment hysterisch werden, dat pakte me zo hard, ik kan dat nog altijd niet uit mijn hoofd zetten.

En daarna toen we terug thuis waren ja ik zat daar maar gewoon, wist ni wa te zeggen tegen mijn gastgezin en ja ik ben dan ma vroeg gaan slapen want ik had ma een uurke van woensdag op donderdag geslapen en jah dat lukte toch wel redelijk goed om in slaap te vallen.

De volgende dag (vrijdag) was juist hetzelfde als de vorige, alleen ben ik die avond weg geweest met jilles, nelleke en frida want ik kon het niet verdragen dat niemand iets tegen me zij, ik ben ook bij frida blijven slapen maar da was zo buh raar dat k daar ook ma 2 uurkes ofzo heb geslapen en dan ja de zaterdag terug naar huis geweest, was het al wat beter, ze praatte terug met mij al waren het ma 5 woorden maar ik begrijp dat wel hoor, wete ge wat een schok dat da is voor mijn gastfamilie.

En ja vandaag (zondag) heb ik met mijn gastmoeder gesproken en zij vind het het beste dat ik verander van gastgezin, dus ik heb yfu een bericht gestuurd maar heb nog geen antwoord gekregen dus ik weet niet wanneer en naar waar ik ga veranderen, mja ik vind het wel klote maar ik begrijp dat ook dat zij alleen met de familie willen zijn.

Meer ga k ni vertellen want nu k da op aant schrijven ben heb k echt een vies gevoel in mijn keel, ik moet precies overgeven maar nu heb ik tenminste toch alles eruit gegooid, of toch bijna.

ik zal binnenkort nog wel iets van mij laten horen,

christiaan  

02:06 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

07-11-07

Verjaardagen, nieuwe school en tango

 Hey, Ok het is alweer heel even geleden dat ik nog iets geschreven heb en daarvoor sorry. De afgelopen 2 of 3 weken is er wel weer wat interessants gebeurt en daarom dacht ik dat het wel tof voor jullie zij zijn dat ik nog eens iets van me liet horen ;-) Ik denk dat in de voorbije 3 weken er 4 personen (die ik ken hier in Argentinie, voor de duidelijkheid) hun verjaardag gevierd hebben. Als eerste was Nelleke aan de beurt, zij werd 18 jaar en dus moest dat ook gevierd worden. En Jilles (Nederland) en ik gingen dus een cadeau voor haar kopen. Makkelijker gezegd dan gedaan want het is o zo verdomd moeilijk om iets voor een meisje te kopen. Nu we waren ook niet samen iets gaan kopen en dat maakte de zaak er helemaal niet makkelijker op maar uitijndelijk besloten we (na de hele tijd heen en weer te bellen) om parfum voor haar te kopen en die vond ze wonder boven wonder nog goed ook (alle ik was daar niet zo verbaasd over, als christiaan iets koopt doet die da goe he :p). En dus werd haar feest gevierd in haar nieuwe thuis want ze was een week ervoor veranderd van gastgezin. De volgende 2 waren mijn gastmoeder en Frida. Mijn gastmoeder werd volgens mij 41 jaar denk ik dus dat moest ook gevierd worden. Nu alleen mijn gastvader en ik hadden ons haar verjaardag herinnerd, haar eigen kinderen waren die vergeten. Leuk voor hun want mijn gastmoeder was daar niet zo heel tevcreden mee, maar ze hadden dat weer goed gemaakt door de volgende dag snel een geschenk voor haar te kopen, daarna was alls weer koek en ei. Haar vrienden (haar famili was er niet want die wonen in Cordoba) werden dus die avond uitgenodigd en het was wel gezellig, met barbeque en taart en gewoon gezellig samen zijn.En dan had je nog die zelfde dag Frida haar verjaardag dus waren we eerst met uitwisselingsstudenten samen voor haar verjaardag een ijsje gaan eten en daar heb ik nog een aantal uitwisselingsstudenten van AFS ontmoet. Was wel plezant, maar ik moest snel door voor dat ander feest thuis voor mijn gastmoeder (het was op een dinsdag by the way). En de vrijdag die volgde werd dan de haar verjaardag fantsoenlijk gevierd, want enkel een ijs gaan eten is hier niet goed genoeg in Argentinie he ;)Was wel een heel tof feest, daar had ik die uitwisselingsstudenten van AFS echt goed leren kennen, en het zijn echt wel toffee mensen :). De volgende in het rijtje was mijn gastzusje van 11. Ik had voor haar oorbellen gekocht maar wat ik niet wist is dat zij een allergie daarop heeft en bijgevolg die dus niet kan dragen. Maar het is het gebaar dat telt toch. Nog iets anders dat gebeurt is, is dat ik gisteren (dinsdag) naar tango lessen ben geweest. Jazeker, deze jonge gaat leren dansen gelijk de Argentijnen :D. Ik vond het wel heel tof, ik ben dernaar toegeweest met 3 andere uitwisselingsstudenten van AFS; Celestina, zij komt uit Zwitserland, Candy (Frankrijk) en een meisje uit Denemarken. Het eerste wat we moesten doen was gewoon natuurlijk wandelen en de tango voelen :-). Was best wel grappig. En daarna werd me zo de basis geleerd; wandelen, draaien (terwijl ge aan het wandelen zijt :D), en een acht maken; dat is dat de man; ik dus ;-) die blijft staan en dan draait ge de vrouw zo de hele tijd dat zij in feite een 8 maakt, en als ge het dan nog interessanter wilt maken, steekt de man zijn been uit naar voren en moet de vrouw haar been dan erover zwaaien. Was echt wel heel tof, ik vind het wel een fijne dans, der zit echt wel veel passie in, ik hoop dat ik toch als ik terug kom iets of wat de basis ervan kan, want zo gemakkelijk is het niet hoor. En ja, ik ben ook nog verwisseld van school, vanaf nu ga ik naar escuela normal, das een overdreve grote school, niet normaal. Maar mijn eerste indrukken ervan waren echt wel positief, enkel weet ik nog niet mijn klas want gisteren kwam ik in een andere klas terecht dan waar ik normaal zou gaan en vandaag was er nog iets niet in orde met mijn papieren dus zeiden ze doodleuk datr ik terug naar huis mocht gaan en morgen maar terug moet komen. Ochja heb ik maar een beetje in het centrum rondgehangen. Wel dat was het zowat wat er allemaal gebeurd is, tot de volgende, als er nog wat gebeurt, zal ik het wel laten weten. Chau, Christiaan    

15:05 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |