08-10-07

up to date houden

hey,

Het is weer een tijdje geleden dat ik nog iets geschreven heb. De tijd vliegt hier ook zo snel, de ene dag kom je hier nog aan in Buenos Aires in augustus en de volgende is het alweer oktober.

Maarja ik zal dan maar met datums werken want anders kunnen jullie misschien niet meeer volgen.

29-09-2007: Het weekend voor deze, had ik al mijn verjaardag gevierd met de andere uitwisselingsdstudenten maar omdat mijn gastmoeder toen in Cordoba zat mochten mijn klasgenoten niet bij ons thuis komen want ze vertrouwde dat niet helemaal. Maar dan hebben we toch gewoon dit weekend ook een feestje bij mijn thuis en ik vond dat prima. Dus het feestje starte om 21u en al vanaf 14u was mijn gastmoeder al heel zenuwachtig, zelfs Gino liep de hele tijd op en af. Dus zoals ik al zij het starte om 21u dus de eerste die arriveerde was Nacho om 22.30u. Ja we zitten in Argentinie dus dat was te verwachten. Maar Raquel en Nelleke waren ook uitgenodigd, ik het eigenlijk verwacht dat zij een van de eerste zouden zijn maar blijkbaar zijn ze al goed ingeburgerd want zij kwamen als laatste aan rond 23.30u. Ik vond het wel tof hoor, lekker eten goed gezelschap en ik heb zelfs een cadeau gekregen van Raquel en Nelleke; een t-shirt van Argentinie, dat had ik echt niet verwacht, ik was er echt blij mee. En dan rond half 2 denk ik zijn we nog uit geweest ook heel tof, goede sfeer, leuke mensen ideaal dus.

Dan de maandag die volgde (1-10-2007) terug naar school maar ik ben maar de eerste twee lesuren gebleven want ik was ziek en dan ben ik van maandag tot donderdag thuis gebleven maar heb me echt doodverveeld. En vrijdag dan maar terug naar school gegaan.

De vrijdag zijn we ook nog met het gezin gaan uiteten; pizza. Het was wel lekker, maar die dag was het overdreve warm terwijl het toch de ganse avond nog geregend had (en gebliksemd). Dus toen we terug thuis kwamen was de stroom uitgevallen en hebben we het hele huis met kaarsen verlicht. Dat was wel gezellig. Ook zijn we allemaal onder in de living gaan slapen omdat het boven gewoon te warm was, alweer zo'n nieuwe ervaring.

En de zaterdag (6-10-2007) Hebben we het rustig aan gedaan, goed uitgeslapen en daarna heb ik nog eens met thuis gebeld. Dat is altijd wel tof om nog zo eens met thuis te praten. Die avond ben ik dan met mijn gastzus en 2 vriendinnen van haar uitgeweest. Dat was ook wel tof, die argentijnen hier weten echt hoe ge een avondje moet gaan stappen, alleen is het wel vermoeiend als ge de siesta ni slaapt en ge zijt weg tot 5u, maarja yfu zij dat ik met alles moest meedoen dus zal ik mij maar opofferen ;)

En de zondag was alles voetbal en rugby wat de klok sloeg. Los Pumas, het rugby team van Argentinie speelt in frankrijk de wereldkampioenschappen en zitten nu in de halve finales. Zondag waren de kwartfinales tegen Schotland. Mijn gastgezin kent de regels van rugby niet maar omdat het Argentinie is dat speelt, moesten ze die wedstrijd absoluut zien en ze waren ook heel fanatiek. Die dag speelde ook nog River PLate tegen Boca Juniors en River Plate heeft gewonnen en die wedstrijd moesten ze ook zien alhoewel ze helemaal ni voor River PLate zijn waren ze hier uit hun dak aant gaan toen die gewonnen hadden omdat ze Boca hier echt haten. En die avond speelde HUn eigen team Belgrano nog en die hadden ook gewonnen dus hun geluk kon echt ni op. Het was dus echt wel een dagje.

 

Maar ik ga jullie laten want de bel gaat (ben op school)

tot de volgende

Christiaan 

13:50 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Dag vriend Vol spanning hebben wij uw verhaal gelezen, tot op het einde de verrassing kwam (ben op school).
Als ik erover nadenk dan denk ik dat jij in een sprookje bent terecht gekomen.
Alles kan en mag en NIKS moet.
Geniet er zeker van.
Hoe gaat het met het spaans, ik "hoor" en zie er niets meer van.
Dat jij geen spaans verslag schrijf vanuit de klas kan ik nog wel begrijpen, de leerkrachten of mede-"studenten" moesten maar eens begrijpen wat jij allemaal schrijft.
Als jij op deze manier uw leven gaat verleggen naar de nacht dan gaan wij volgend jaar een probleem hebben.
Ik slaap namelijk ´s nachts en jij overdag, dan zie ik niet in hoe ik U aan een rijbewijs ga helpen.
Maar dat zal wel een probleem voor later zijn.

De groeten "de nosotros".

Gepost door: Valerio | 08-10-07

Hoe gaat dat Argentijns verhaal aflopen? oei oei oei... Valerio ziet het ook al aankomen.. ;-)

Gepost door: Tante Anneke | 09-10-07

hola!!! buenas christiaan!!!! q bueno todas las experiencias que estas pasando!!!! :)
ik zit hier ook in belgie aan u te denken he! ik ben super blij da je mijne argentijnen fijn vindt!! hehe! tja! argentijnen zijn toch iets speciaals he!? hehe! ik probeer ook nog zo veel mogelijk te lezen wa je schrijft.. ;) hier heb ik nog wat druk met de unief! ma ik probeer mij op de hoogste te houden he! hehe! alle ..
saludos y hasta la proxima!!!
FloR

Gepost door: FloR | 16-10-07

De commentaren zijn gesloten.