25-09-07

verjaardag & uitputtend weekend

¡Hola!

Over het weekend. Ja dit weekend was dus mijn verjaardag: 18 JAAR!!! Het leuke was ook dat op vrijdag we geen school hadden, want toen was het dus “dia del estudiante”.

Maar laten we maar bij het begin beginnen. De donderdag (20-09-2007), hadden we in feite ook geen school. Allé we moesten wel naar het oude sportcomplex van de school om daar “dia del estudiante” te gaan vieren, maar dat kun je dan niet echt school noemen. Dat was wel tof alle het duurde maar 2u en er warden danswedstrijden gehouden, je kon er cake ofzo gaan eten en als je wilde kon je ook basketballen. Dat was het eigenlijk in feite, voor de rest viel er daar niet zo heel veel te beleven. Die avond, ging dan ook iedereen uit omdat we de volgende dag dus geen school hadden. Maar ik had besloten om thuis te blijvn want mijn gastmoeder, en zusje vertrokken naar Córdoba voor het weekend en ik ging hun samen mt mijn gastvader afzetten. Dat was het zowat voor de donderdag. Vrijdag was het dus mijn verjaardag en dat was wel een heel interessante dag geworden. Want op mijn verjaardag is het dus ook „dia del estudiante“ en het is hier dus blijkbaar traditie om dan te voetr naar de top van de berg te wandelen naar een standbeeld van een heilige, ik denk Jezus ma ben ni zeker.In ieder geval Raquel en ik moesten dus mee, op zich vond ik dat niet erg want dat is zo één van die ervaringen die je gewoon mee moet maken hier in Argentinie, maar heel die weg heen wandelem, dat is ook nog ok maar dan nog terug, dat was wel zwaar. Maar we zijn hier in Argentinie dus het kan gewoon niet dat er niks gebeurt terwijl je gewoon een wandeling aan het maken bent. De vrienden van mijn gastzus hadden dus een geweldig idee (waren met 12 man); een kortere weg nemen. Dat is niet zo een stukje afsnijden, maar echt door de wildernis en op een of andere manier zijn we daar gescheiden geraakt; Soledad, Gorda, Boli en ik we waren de eerste 4 en plots was er niemand meer achter ons. De rest was dus terug gekeerd naar de weg omdat al dat klimmen toch een beetje gevaarlijk was (déjà vu met italie alleen waren hier veel meer vallende stenen, wildernis,...). In ieder geval we hebben 2.5u zitten klimmen eer dat we terug de weg vonden en daarna moesten we nog 2km wandelen naar dat beeld. Maar eind goed al goed, heel de groep was uiteindelijk toch terug samen en toen we eindelijk terug thuis waren was het 8u en deed alles pijn.Maar omdat het mijn verjaardag was, kon ik niet zomaar in mijn bed gaan liggen want we gingen met de andere uitwisselingsstudenten (Raquel, Jilles, Christiaan van Denemarken en zijn broer, Frieda en ik (Nelleke mocht niet)) iets eten, en daarna naar een bar iets drinken waar we uitwisselingsstudenten van AFS hebben ontmoet. Dat was wel heel tof maar echt uitputtend, om 5u was ik terug thuis maar mijn gastzus en zijn vriend waren nog op en die wilden absoluut dat ik niet ging slapen want het was mijn verjaardag dus hebben we in de keuken nog iets gedronken en gepraat en om 6u ging ik toen eindelijk slapen, was totaal k.o.

 

De volgende dag (zaterdag) was er niet zo overdreve veel gebeurd. Ik heb wel nog eens met thuis gepraat, dat was wel tof, blijkbaar gaat alles goed dus beter kan niet.Ik heb het dus kalm aan gedaan want was helemaal stijf van die bergtrip.Wel ben ik die avond naar La Boit (een soort discotheek) geweest samen met Nelleke en Raquel. Daar hebben we ook de vrienden van mijn gastzus ontmoet maar mijn gastzus was blijkbaar op een ander feest met vriendinnen. Dat was heel tof, heb me geamuseerd. En de zondag dan weer goed uitgeslapen. We zijn ook nog gaan uiteten en daar hebben we nieren gegeten. Ik wist eerst niet dat dat nieren waren dus de eerste hap die ik nam was helemaal niet aangenaam, ik moest bijna overgeven, zo vuil was dat.

Daarna heb ik enkel nog brood gegeten.

En de maandag daarop was geen school dus weer lang geslapen om nog te recupereren van het weekend. Oh en mijn gastmoeder komt juist zeggen dat ik morgen niet naar school moet gaan omdat de meid morgen pas terug komt om 10.00u en omdat ze niet wil dat mijn gastzusje alleen thuis blijft (zij gaat pas om 12.00u naar school), mag ik thuis blijven, leuk.  

 

Dat was het dan weer, ik wil enkel nog iedereen bedanken voor de mails die ik voor mijn verjaardag heb gekregen, dus bij deze dank u.

 

Tot de volgende, 

Christiaan 

 

04:41 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Jawadde Amai, ik moet duidelijk ook eens afzakken naar Argentinië, daar beleef je tenminste wat! Hie is het werken, slapen, koken, opruimen allee saai dus... Tijd voor wat actie maar onze Lukas had dat zo begrepen: ziek worden en mama en papa ganse nacht wakker houden. Daar hadden we onze actie .... In ieder geval ga ik toch een inspanningske doen en ga ik naar The Police op 8 oktober. Maarten en Michiel dachten al dat ik naar het politiebureau moest gaan wegens iets mispeuterd. Heb dan moeten uitleggen dat dat zoiets was als het concert van U2 met veel luchtgitaar spelen en shaken .. Toen snapte ze het...

Doe ze daar de groeten en als je terug thuiskomt moeten we dringend eens niertjes maken!!! (yeikes!)

An

Gepost door: Tante Anneke | 26-09-07

De commentaren zijn gesloten.