30-08-07

berichtje in het spaans

Hola,

 

Hoy era un día bueno. Yo no vamos a la escuela porque ayer fui al zoológico. Si yo levante a la 12h. Después, has comido risotto perro no me gusto.

Yo pregunte a la madre de mi hermano aquí que soy obligado a vamos al centro de ciudad. Si a la 16.30h nosotros vamos.

Hacemos la vuelta de la ciudad y después, vamos a la tienda de mis padres aquí.

A la 21.30h, volver a la casa y yo visto todavía una juega de basketball: Argentina contra Brasil (83-79).Y después yo dormid porque era cansado.

Que estaba un día en mi vida en Argentina.

 

Ciao,

Christiaan

Dit is een dagverslag van 29 augustus, het staat waarschijnlijk wel vol met taalfouten enzo, maar dat maakt mij niks uit, ik ben er zelfs trots op. En bij deze wil ik dan tegen onkel Valerio zeggen dat ik toch wel denk dat dit ongeveer is wat ge wilde zien niet?

Ge stuurt u beoordeling maar op naar mijn e-mail adres (zie op mijn blog de link "mail mij" want dat is het enigste e-mail adres dat ik hier gebruik) en de tegenprestatie, die laat ik u wel nog persoonlijk weten, ik ben er nog ovr na aan het denken.

voor de rest groetjes aan iedereen,

Christiaan

20:45 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-08-07

school in Argentinië

hey,

Maandag ben ik voor het eerst naar school gegaan hier in Argentinië. Ik kan je verzekeren, het is helemaal niet zoals naar school in België gaan.

De school begint om half 8 dus ik moet hier telkens om kwart na 6, half 7 opstaan (drie dagen naar school, 3 keer verslapen). Als je dan met zo'n frisse kop op school aankomt, is het eerste wat we doen de vlag groeten. Alle leerlingen staan dan op een rij en kijken naar de vlag terwijl die gehesen wordt en terwijl het nationale volkslied gespeeld wordt.

Daarna beginnen de lessen. Ok op de eerste schooldag werden raquel (België), Nelleke (Nederland) en ik (België) eerst bij de directrice geroepen zodat zij ons kon groeten, welkom zeggen en de rest heb ik niet verstaan. Ook moesten we alle 3 naar de psychiater van de school gaan. Daar moesten we tekeningen maken zodat zij onze persoonlijkheid kon inschatten. Daarna waren de lessen aan de beurt. Eerst en vooral ik heb echt wel een leuke klas, ze zijn allemaal heel vriendelijk enzo, maar hebben totaal geen discipline. Maakt niet uit wat de leerkracht zegt, ze luisteren toch niet. Ook duren de lessen hier een uur en een kwartier en gaan we maar tot 12u naar school.

Wel dat was het schoolgedeelte, ondertussen heb ik me hier ook lid van een fitnesclub gemaakt, samen met mijn gastbroer en zus. Mijn gastbroer heeft totaal gem kracht of conditie, mijn gastzus heeft eigenlijk wel een behoorlijk goede conditie. We zijn daar ook spinning gaan doen, dat was echt wel leuk, en België doen ze dat ook op muziek, maar hier begint de instructeur gewoon te dansen terwijl wij aan het zweten zijn, is best wel grappig.

Wel dat is zowat alles wat er te vertellen valt, wel weet ik nu al dat we in het weekend een wandeling in de bergen gaan maken, dat lijkt me wel tof.

Maar ik ben er nu eens mee weg,

Hasta la proximada,

Christiaan 

00:35 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-08-07

hey

hey,

Vandaag is de derde dag dat ik bij mijn gastgezin ben. Ik ben hier heel goed ontvangen, het zijn hier allemaal heel vriendelijke en warme mensen.

Maar ik zal maar beginnen met het begin. Ik ben dus vrijdag aangekomen na een vliegreis van 2u, samen met nog 20 andere yfu studenten die allemaal naar Tucuman gingen. Toen we op de luchthaven aankwamen, waren we allemaal heel nerveus, maar achteraf gezien was dat voor niks nodig. Toen ik in de mijn gezicht toonde in de hal waar al de gastgezinnen stonden, hoorde ik onmiddelijk iemand mijn naam roepen; dat was mijn gastmoeder :D. Zij was daar samen met mijn gastbroer. Ik werd direkt omhelsd alsof ik een zoon/broer was die ze effe niet meer gezien hadden. Dat was dus wel tof dat die zo vriendelijk waren.

Ook toen ik aankwam in het huis, werd ik ook onmiddlijk omhelsd door mijn gastvader en gastzussen. Het is hier ook de gewoonte dat telkens als je weg gaat ook al ia het voor 2 minuten dat je elkaar een kus geeft, ook jongens onder elkaar.

Toen ik me geseteld en gedoucht had, was het blijkbaar tijd voor de siesta. Dat was rond 6u dus dan doen ze 1.5 tot 2u helemaal niks behalve slapen. Ik had niet geslapen omdat ik ben dat niet gewoon (zal wel nog komen) dus heb ik maar tv gekeken want voor de rest viel er niets te doen. Na de siesta, heeft mijn gastbroer me meegenomen naar zijn vrienden. We waren met de bus gegaan, maar dat is niet zo gelijk in belgië. Er zijn hier wel bushokjes enzo maar als je gewoon langs de weg staat en je steekt je hand uit, stopt di ook, en als je uit wilt stappen terwijl niemand anders opstapt, stopt de bus niet maar die vertraagt gewoon en dan moet je eruit springen.

Dus eenmaal bij zijn vrienden aangekomen werd ik ook daar heel hartelijk ontvangen en werd al direkt uitgenodigd voor een barbeque een van dees dagen. En daarna zijn we naar een feest gegaan om mijn aankomst te vieren. En Raquel (yfu België) was daar ook dus had ik iemand om mee te kunnen praten. Hier in Argentinië, dansen ze heel anders dan in belgië, ik vind het hier wel leuker hoe ze doen, maar dat leg ik wel uit als ik terug in België ben. We gingen terug naar huis om 4u denk ik aar dat was gewoon omdat de politie was gekomen op dat feest en we moesten stoppen, want 4u is hier heel vroeg om naar huis te gaan.

De volgende dag ben ik gewoon thuis gebleven, beetje beter mijn gastgezin leren kennen etc. Ze hebben me wel uiteten genomen. Ik wist dat eigenlijk niet toen ze dat zeiden, ik dacht dat we op cafe gingen en ben in training gegaan naar zo'n chique restaurant, ik schaamde me dood.

En vandaag hebben we een barbeque gehad, het vlees was overdreven lekker. Ook heeft mijn gastvader een ping pong tafel gekocht, hebben we daarmee een beetje gespeeld. Ook heeft mijn gatmoeder mij Spaanse les gegevn :D en ik heb toch alles verstaan alle les tussen " ".

Wel dat is het zo een beetje wat er allemaal gebeurt is, morgen ga ik voor het eerst naar school, benieuwd wat dat gaat geven, we zullen wel zien.

Tot de volgende en de groeten aan iedereen,

Christiaan

   

 

23:12 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-08-07

dag 1

¡Hola!,

 

of eigenlijk zeg ik maar beter hi want veel Spaans hebben we hier nog niet gesproken, het was meer engels wat de klok sloeg.

 

Maar laten we beginnen bij het begin, als ik de tijd goed heb bijgehouden, is het nu 2 dagen geleden dat ik afscheid genomen heb van mij mama, papa, clara en laura.

 

Sindsdien is er toch heel wat gebeurt. De vlucht naar New York was best wel spannend omdat het allemaal nieuw voor mij was in het begin had ik toch fel zenuwen maar op de derde vlucht richting Buenos Aires was het al routine.

Het was eigenlijk oko best wel krap in dat vliegtuig want ik zit helemaal in het midden van de middenste rij, de plaats waar ge helemaal niets ziet

Veel heb ik in Atlanta en New York niet gezien dus veel valt er ook niet over te vertellen.

 

Tijdens de vlucht naar Buenos Aires zat ik langs een Puerto Ricaan die nu in Amerika woont. Was best wel een toffe kerel, heb er ook goed mee kunnen praten.

 

Toen meer dan 10.5 u later in Buenos Aires aankwamen, wilden we eigenlijk onmiddelijk door naar het yfu verzamelplaats maar dat ging niet onmiddelijk want de bagage van laura was verloren geraakt, maar waarschijnlijk krijgt ze die morgen terug, laten we het hopen voor haar.

De busreis die daarop volgde (40 min) was niet echt een kalme rit want die bus schudde de hele tijd heen en weer maar ik heb tussendoor toch wel een paar fotos kunnen nemen.

 

Eenmaal aangekomen op de bijeenkomstplaats wilden we ons direkt gaan douche maar dat lukte ook niet direkt omdat er maar 5 douches voor 50 man zijn en er was geen warm water.

Maar uiteindelijk is dat allemaal opgelost en hebben we ons kunnen opfrissen.

 

Daarna zijn we kennis gaan maken met andere yfu - leden. Het zijn allemaal stuk voor stuk leuke mensen maar toch op een of andere mysterieuze manier moet niemand iets van de duitsers hebben (die zijn hier met 22 man).Ook al een aantal vrienden gemaakt met jawel christian en xega (of zoiets) uit Denemarken. En Christian die kende gewoon racing genk dus hadde we meer dan genoeg om over te praten en xega (dat is een meisje mocht het niet duidelijk zijn) die speelt baketbal. Ook de Nederlanders zijn toffe mensen, Inge kende ik min of meer al maar de rest is ook wel leuk. En dan is er ook nog een jonge uit Zweden wiens naam ik vergeten ben ( gelukkig dragen we naamkaartjes), en dan heb je nog de rest van de groep want iedereen praat hier met iedereen, heel tof.

 

Wel ik ga er maar eens mee stoppen want duurt heel lamg om hier op de computer te kunnen, er is er maar 1 en iedereen wil erop.

Ik kijk al uit naar morgen, de yfu - vrijwilligers hebben de jonges uitgedaagd voor een partij voetbal; Argentina vs Rest of the World.

 

Dus de groeten aan iedereen,

 

Christiaan   

  

03:51 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

01-08-07

Nieuw gastgezin

hey

 

jaja vandaag was wel een leuke dag, vanmorgen vroeg moeten opstaan (om 7u) voor naar de ambassade van Argentinië in Brussel te gaan. Dat ging eigenlijk heel vlot hooguit 10 min (met wachttijd erbij) en daarvoor dan een 2u moeten rijden maar dat neem ik er graag bij.

Alhoewel ik op de terugweg toch een hol gevoel had in mijn maag omdat ik nog altijd niet zeker was over mijn gastgezin want ik was te weten gekomen dat het maar een tijdelijk gastgezin was dat ik toegewezen gekregen had.

 

Maar dat is nu helemaal weg want rond de middag kreeg ik een telefoontje van Leen van YFU met de boodschap dat ik een vast gastgezin gekregen heb. Ik kom nu helemaal in het noorden terecht in de provincie Tucuman.

 

Hieronder zie je de gegevens van mijn gastgezin:

 

Hostfather: Osvaldo Mario Orazi

Age: 49

Occupation: Merchant

Hostmother: Laura Liliana Busila

Age: 42

Occupation: Merchant

Hostsisters: Melina Age 20

Juliana Age 16

Hostbrother: Gino Age 11

Address: Salas y Valdes 627

City Yerba Buena

Province: Tucuman

13:47 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |