16-08-07

school in Argentinië

hey,

Maandag ben ik voor het eerst naar school gegaan hier in Argentinië. Ik kan je verzekeren, het is helemaal niet zoals naar school in België gaan.

De school begint om half 8 dus ik moet hier telkens om kwart na 6, half 7 opstaan (drie dagen naar school, 3 keer verslapen). Als je dan met zo'n frisse kop op school aankomt, is het eerste wat we doen de vlag groeten. Alle leerlingen staan dan op een rij en kijken naar de vlag terwijl die gehesen wordt en terwijl het nationale volkslied gespeeld wordt.

Daarna beginnen de lessen. Ok op de eerste schooldag werden raquel (België), Nelleke (Nederland) en ik (België) eerst bij de directrice geroepen zodat zij ons kon groeten, welkom zeggen en de rest heb ik niet verstaan. Ook moesten we alle 3 naar de psychiater van de school gaan. Daar moesten we tekeningen maken zodat zij onze persoonlijkheid kon inschatten. Daarna waren de lessen aan de beurt. Eerst en vooral ik heb echt wel een leuke klas, ze zijn allemaal heel vriendelijk enzo, maar hebben totaal geen discipline. Maakt niet uit wat de leerkracht zegt, ze luisteren toch niet. Ook duren de lessen hier een uur en een kwartier en gaan we maar tot 12u naar school.

Wel dat was het schoolgedeelte, ondertussen heb ik me hier ook lid van een fitnesclub gemaakt, samen met mijn gastbroer en zus. Mijn gastbroer heeft totaal gem kracht of conditie, mijn gastzus heeft eigenlijk wel een behoorlijk goede conditie. We zijn daar ook spinning gaan doen, dat was echt wel leuk, en België doen ze dat ook op muziek, maar hier begint de instructeur gewoon te dansen terwijl wij aan het zweten zijn, is best wel grappig.

Wel dat is zowat alles wat er te vertellen valt, wel weet ik nu al dat we in het weekend een wandeling in de bergen gaan maken, dat lijkt me wel tof.

Maar ik ben er nu eens mee weg,

Hasta la proximada,

Christiaan 

00:35 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Dag zoon dat is niet zo goed dat je je steeds verslaapt. Heb je geen wekker? voel je je er al wat thuis? Fitness maar goed, ga je ook nog basketten? Hoe is het eten daar? Ja ik weet het veel vragen ineens maar ik ben nieuwsgierig. Morgen vrijdag vertrekken we naar zee tot maandag. Daarna gaan we uw zussen inschrijven in school. En dan zijn we weer bijna weg naar centerparcs in Duitsland van 3 tot 7 sept. heb je onze gsmnummers of moeten we je ze doorsturen? Ik ga je nu laten want ik ga nu op kamp werken? Gisteren daar een heerlijke verrassing gehad van de trainers. Ciao en dikke kussen en groetjes aan iedereen.

Gepost door: mama | 16-08-07

Gevonden Christiaan,
Ik heb uw straat "Salas Y Valdes" gevonden op Mapquests en de luchtfoto op Google Maps.
Laat ons eens weten waar precies uw huis staat. Tussen welke zijstraten? en dan het zoveelste huis bijvoorbeeld.
Of zoek zelf eens op www.googlemaps.com en geef dan Tucuman, Argentina in.

Waar blijven de foto's?

Groetjes

Gepost door: Papa | 17-08-07

heyla !!!!

fijn dat je toch een leuke klas hebt beter dan onze :p neh :)en ocharme gij half 8 naar school ma het gaat u nog lukke :) hier is het toch maar saai en het weer trekt echt op niets

alé nog veel plezier eh

kusjes!!!

Gepost door: patricia | 17-08-07

Wel heeeeel erg grappig... ...Neen niet dat je je verslaapt want dat lijkt me heeeeel erg logisch als je om 6 u 15 uit bed moet en dat eigenlijk in de "grote Belgische vakantie!! En jij dacht daar eens lekker te gaan vakantie houden, ;-) Wat wel grappig is de school: "groeten aan de vlag" - "tekeningen maken voor een psycholoog", ik had daar zeker wat lugubere doodskistjes opgezet met wat doodskopjes en vieze spinnen, moest ik gelijk nie meer naar school ...omdat ik een "duistere kant" zou hebben... En wat hebben ze uitgedokterd daar? Dat je gedurende 17 jaar psychologisch getergd werd door 2 zussen? (graptje hé Laura & Clara) - dat je trauma's hebt overgehouden aan verschrikkelijke betweterige tante's zoals ik???? Of ben je vrij normaal bevonden? Jammer dat je niet begrepen hebt wat die directrice heeft gezegd.. Wij weten het want we hebben meegeluisterd via Google Earthe: ze zei en ik vertaal: "Ola jij lekker Belgisch ding, ik heb nog een chicka (=dochter) thuis die wel graag een stoere basket-vendelzwaaier wil hebben als liefje"; Ik hoop dat je niet "si si" hebt gezegd want dan ben je wel een echte "sissi"...

By the way, lees je onze reacties eigenlijk wel???? Anders ben ik hier voor niets aan het zeveren!

Groetjes en hasta la vista baby!

Tante An en co

Gepost door: Tante Anneke | 18-08-07

De commentaren zijn gesloten.