12-08-07

hey

hey,

Vandaag is de derde dag dat ik bij mijn gastgezin ben. Ik ben hier heel goed ontvangen, het zijn hier allemaal heel vriendelijke en warme mensen.

Maar ik zal maar beginnen met het begin. Ik ben dus vrijdag aangekomen na een vliegreis van 2u, samen met nog 20 andere yfu studenten die allemaal naar Tucuman gingen. Toen we op de luchthaven aankwamen, waren we allemaal heel nerveus, maar achteraf gezien was dat voor niks nodig. Toen ik in de mijn gezicht toonde in de hal waar al de gastgezinnen stonden, hoorde ik onmiddelijk iemand mijn naam roepen; dat was mijn gastmoeder :D. Zij was daar samen met mijn gastbroer. Ik werd direkt omhelsd alsof ik een zoon/broer was die ze effe niet meer gezien hadden. Dat was dus wel tof dat die zo vriendelijk waren.

Ook toen ik aankwam in het huis, werd ik ook onmiddlijk omhelsd door mijn gastvader en gastzussen. Het is hier ook de gewoonte dat telkens als je weg gaat ook al ia het voor 2 minuten dat je elkaar een kus geeft, ook jongens onder elkaar.

Toen ik me geseteld en gedoucht had, was het blijkbaar tijd voor de siesta. Dat was rond 6u dus dan doen ze 1.5 tot 2u helemaal niks behalve slapen. Ik had niet geslapen omdat ik ben dat niet gewoon (zal wel nog komen) dus heb ik maar tv gekeken want voor de rest viel er niets te doen. Na de siesta, heeft mijn gastbroer me meegenomen naar zijn vrienden. We waren met de bus gegaan, maar dat is niet zo gelijk in belgië. Er zijn hier wel bushokjes enzo maar als je gewoon langs de weg staat en je steekt je hand uit, stopt di ook, en als je uit wilt stappen terwijl niemand anders opstapt, stopt de bus niet maar die vertraagt gewoon en dan moet je eruit springen.

Dus eenmaal bij zijn vrienden aangekomen werd ik ook daar heel hartelijk ontvangen en werd al direkt uitgenodigd voor een barbeque een van dees dagen. En daarna zijn we naar een feest gegaan om mijn aankomst te vieren. En Raquel (yfu België) was daar ook dus had ik iemand om mee te kunnen praten. Hier in Argentinië, dansen ze heel anders dan in belgië, ik vind het hier wel leuker hoe ze doen, maar dat leg ik wel uit als ik terug in België ben. We gingen terug naar huis om 4u denk ik aar dat was gewoon omdat de politie was gekomen op dat feest en we moesten stoppen, want 4u is hier heel vroeg om naar huis te gaan.

De volgende dag ben ik gewoon thuis gebleven, beetje beter mijn gastgezin leren kennen etc. Ze hebben me wel uiteten genomen. Ik wist dat eigenlijk niet toen ze dat zeiden, ik dacht dat we op cafe gingen en ben in training gegaan naar zo'n chique restaurant, ik schaamde me dood.

En vandaag hebben we een barbeque gehad, het vlees was overdreven lekker. Ook heeft mijn gastvader een ping pong tafel gekocht, hebben we daarmee een beetje gespeeld. Ook heeft mijn gatmoeder mij Spaanse les gegevn :D en ik heb toch alles verstaan alle les tussen " ".

Wel dat is het zo een beetje wat er allemaal gebeurt is, morgen ga ik voor het eerst naar school, benieuwd wat dat gaat geven, we zullen wel zien.

Tot de volgende en de groeten aan iedereen,

Christiaan

   

 

23:12 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Fijn weer iets te kunnen lezen. En ik merk ook dat je u al thuis voelt. De taal (Spaans) begint ook al te komen, want de schrijffouten in het Nederlands stijgen.
Gisteren ben ik serieus gevallen met de fiets. Was met Mauricio gaan fietsen en natuurlijk op zijn Italiaans aan het uitleggen. Toen ik neer ging had ik schrik voor mijn bril en mijn gezicht. De slag op mijn kin was aanzienlijk, 3 draadjes. Verder linker pols en hand goed verstuikt, rechter knie serieus gehavend, linker elleboog en rechter dij licht geschaafd. Of de fiets nog ok is, weet ik niet.
Alle ik ga eens beginnen werken.
Maak het daar goed op de eerste schooldag in het Spaans. (en stuur een foto van jou kostuum).

Groetjes

Gepost door: Papa | 13-08-07

dag zoon eindelijk hoor ik wat van je. heb je zussen naar hun kampplaats gebracht,ga om 14u helpen koken.hoe is je eerste schooldag verlopen?vermoeiend zeker als je de taal nog niet machtig zijt? fijn dat het je goed gaat houden zo.ik ga nu wat opruimen want ik heb geen meid zo als bij jullie.hou je goed en we horen nog van jou.groetjes aan iedereen en ook aan rachel.

Gepost door: mama | 13-08-07

Ellow Zoals ik hier lees hebt ge uw eerste vliegtuigrit toch goed overleefd en hebt ge het toch al aardig naar uw zin in Argentinië.
Veel nieuws heb ik u niet echt te vertellen. Misschien dat ge wat informatie wilt over mijn feestje afgelopen zaterdag. Het was redelijk goed, grappig, veel kunnen lachen, voornamelijk met die van de ploeg (jan, jordi en kris die later die nacht nog naar de sporthal in as zijn geweest tot 4 uur waardoor vervolgens kris te voet naar dorne kon gaan :-) )
Ja, ik eindigde mijn feestje in dezelde toestand als ik uw bbq beeindigde :-D.

Volgens de mannen van As is de trainer (kast van een gast: groot en breed, heeft bij de eerste nationale van bree gespeeld) heel gedreven en hij is ook nog grappig.
Kan niet wachten om terug te beginnen...
Khoop voor u dat ge daar uw basketball skills toch nog op uw hoogste kunt houden, niet dat ge volgend jaar enkel vanuit de bank zult moeten toekijken naar "The Wall" :-D.

Kzou zo zeggen: amuseer u nog, ge hebt nog een hele tijd voor u.

Groetjes

Gepost door: P-J | 13-08-07

Mails lezen via web Christiaan,
Als je uw mails wilt lezen via het we kan dit ook op http://www.scarlet.be/nl/webmail/
Uw gebruikersnaam en wachtwoord heb je genoteerd

Groetjes

Gepost door: Papa | 14-08-07

Amai, Christiaan, ge ziet het, ge zijt nog maar net het huisuit en uwe papa denkt dat hij de jonge snaak moet uithangen op de fiets (wil hij u vervangen??) Ma ja, een zoentje op de kin en op de knie en alles is weer vergeten. Fijn dat je het daar plezant vindt maar ik vind het wel niet leuk dat je nu al naar school moet. Bah! Is het daar geen 2 maanden vakantie zoals bij ons? En wat is dat slapen rond 6 uur? ' s Avonds gaat iedereen daar pitten? OM dan tot een stuk in de nacht gaan fuiven???? Zeg en als je geen zin hebt in school, mag je dan je kat sturen? (brossen??)

En wat dat dansen betreft, daar houden we je aan om ons dat te leren dus shaken die hips!!

By the way, Michiel volgt circusschool dus dat belooft!!!! En we zijn aan het aftellen naar 24/8 de dag waarop onze Lukas 1 jaar wordt!

An en co

Gepost door: Tante anneke | 15-08-07

Hallo Christiaan,
Zoals we gehoord hebben gaat alles goed met u, we hebben ook al gehoord dat ge de Argentijnse vlag moet begroeten. Hopelijk begint ge, als ge terug zijt, ons vaderslandslied niet te zingen. We zijn naar Duitsland geweest met tante Lea en onkel Ludo voor 2 dagen. We hebben toch wat plezier gehad. Misschien komt ge daar wel een Argentijnse "VLAM" tegen... maar bezin eer dat ge begint!! Ik wou u nog iets meer vertellen maar dat gaat niet want iedereen dit berichtje lezen...?! Tot de volgende keer en dikke kusjes

Nonno, Nonna, secretaresse Anastasia en kleine Lisake

Gepost door: Nonno en Nonna | 25-08-07

De commentaren zijn gesloten.