08-08-07

dag 1

¡Hola!,

 

of eigenlijk zeg ik maar beter hi want veel Spaans hebben we hier nog niet gesproken, het was meer engels wat de klok sloeg.

 

Maar laten we beginnen bij het begin, als ik de tijd goed heb bijgehouden, is het nu 2 dagen geleden dat ik afscheid genomen heb van mij mama, papa, clara en laura.

 

Sindsdien is er toch heel wat gebeurt. De vlucht naar New York was best wel spannend omdat het allemaal nieuw voor mij was in het begin had ik toch fel zenuwen maar op de derde vlucht richting Buenos Aires was het al routine.

Het was eigenlijk oko best wel krap in dat vliegtuig want ik zit helemaal in het midden van de middenste rij, de plaats waar ge helemaal niets ziet

Veel heb ik in Atlanta en New York niet gezien dus veel valt er ook niet over te vertellen.

 

Tijdens de vlucht naar Buenos Aires zat ik langs een Puerto Ricaan die nu in Amerika woont. Was best wel een toffe kerel, heb er ook goed mee kunnen praten.

 

Toen meer dan 10.5 u later in Buenos Aires aankwamen, wilden we eigenlijk onmiddelijk door naar het yfu verzamelplaats maar dat ging niet onmiddelijk want de bagage van laura was verloren geraakt, maar waarschijnlijk krijgt ze die morgen terug, laten we het hopen voor haar.

De busreis die daarop volgde (40 min) was niet echt een kalme rit want die bus schudde de hele tijd heen en weer maar ik heb tussendoor toch wel een paar fotos kunnen nemen.

 

Eenmaal aangekomen op de bijeenkomstplaats wilden we ons direkt gaan douche maar dat lukte ook niet direkt omdat er maar 5 douches voor 50 man zijn en er was geen warm water.

Maar uiteindelijk is dat allemaal opgelost en hebben we ons kunnen opfrissen.

 

Daarna zijn we kennis gaan maken met andere yfu - leden. Het zijn allemaal stuk voor stuk leuke mensen maar toch op een of andere mysterieuze manier moet niemand iets van de duitsers hebben (die zijn hier met 22 man).Ook al een aantal vrienden gemaakt met jawel christian en xega (of zoiets) uit Denemarken. En Christian die kende gewoon racing genk dus hadde we meer dan genoeg om over te praten en xega (dat is een meisje mocht het niet duidelijk zijn) die speelt baketbal. Ook de Nederlanders zijn toffe mensen, Inge kende ik min of meer al maar de rest is ook wel leuk. En dan is er ook nog een jonge uit Zweden wiens naam ik vergeten ben ( gelukkig dragen we naamkaartjes), en dan heb je nog de rest van de groep want iedereen praat hier met iedereen, heel tof.

 

Wel ik ga er maar eens mee stoppen want duurt heel lamg om hier op de computer te kunnen, er is er maar 1 en iedereen wil erop.

Ik kijk al uit naar morgen, de yfu - vrijwilligers hebben de jonges uitgedaagd voor een partij voetbal; Argentina vs Rest of the World.

 

Dus de groeten aan iedereen,

 

Christiaan   

  

03:51 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

ben blij dat je een goede reis hebt gehad was de hele tijd aan et kijke f je wat had geschreven enzo dus maak er wat fijns van eh

dikke kus

HAVE FUN

Gepost door: patricia | 08-08-07

Eindelijk nieuws Fijn dat we iets van je horen. We begrijpen best dat een telefoontje niet evident is. Mama was gisteren toch vrij ongeduldig op nieuws van je.
Ik zal haar vanavond uitleggen hoe dat hier werkt, zo'n een blog, dan kan ze ook iets lezen en schrijven.
Groetjes
P.S.: en geen engels of duits meer, ALLEEN NOG SPAANS...... (praten, niet op de blog)

Gepost door: Marc | 08-08-07

Oef nieuws! Ik had 's avonds al gebeld naar je thuis om te horen of er ettelijke lakens zijn besnotterd maar het afscheid was droog gebleven en gelukkig maar. Wij hebben veel aan je gedacht en bij elk vliegtuig dat hier overvloog dachten M&M jou te herkennen ('t zal wel ma ja ze hebben nog al een fantasie!). Hier is het weer weer heel slecht ondanks de zomer ma ja het is dan ook België en niet Argentinië. Zeg al die multiculturele contacten als dat maar goed komt! (zit er een schoon wijveke tussen?) Doe het daar goed en leer ons naderhand de Argentijnse tango hé!!!

Gepost door: Tante Anneke | 08-08-07

amai zelf gedaan hoi met mama fijn dat je goed bent aangekomen. was toch beetje ongerust ook om dat je zo zenuwachtig was. het is hier rustig je zussen op kamp en ik door de dag alleen. weg geweest met zia renata en nonna. amuseer je goed maar dat lukt je al denk ik. wanneer ga je nu naar je gastgezin? ciao en een dikke kus van mama.
.

Gepost door: mama | 08-08-07

Voetbal En heb je gewonnen met de voetbal? Hier heeft Genk gewonnen tegen Sarajevo (ze speelden uit) met 1-0 maar dat was niet goed genoeg om te blijven in de Champions League dus mochten ze gisteren afdruipen ....

Maar ook het weer is hier verschrikkelijk. Maarten en Michiel zijn zo ambetant, zitten constant ruzie te maken dat ik er gek van word. Tja, waar is den tijd dat ons neefje Christiaan op logies kwam hé... en alles in goede banen leidde. Alleen is die nu veel te groot geworden zekers? (hij gaat nu elders op logies...., over de grote plas)

Tot mails!

Tante Anneke en co

Gepost door: Tante Anneke | 09-08-07

Dag vriend, Goed te horen (lezen) dat de trip naar de andere kant van deze bol goed verlopen is.
Om met een nieuwtje te beginnen, Genk heeft in Sarajevo gewonnen met 0-1 maar ze liggen er toch uit.
Dat het spaans nog niet van pas is gekomen is misschien nog niet zo verrassend, dat zal in de komende dagen wel veranderen.
Ik wil met u de uitdaging aangaan om ASAP(as soon as possible) een dagverslag te maken in het..............spaans (of wat had je gedacht).
Wel eerlijk zijn en deze niet door broer of zus laten schrijven.
Voor deze uitdaging geef ik jou de tijd tot 30 augustus 2007.
Voor de tegenprestatie mag je zelf iets bedenken!!!!!!!!!!!

Gepost door: Valerio | 09-08-07

hoi hoi,
Fijn dat alles goed verlopen is.
Hier is ook alles ok. We zijn net terug van de 1ste week van stage en het was super. Mama had ook al iets laten weten toen ge aangekomen waart, dus we waren al op de hoogte.
Nog veel plezier daar aan de overkant.

(Hebt ge eigenlijk al een hotmail aangemaakt? Voeg ons zo snel mogelijk toe en ge laat maar eens weten om welk uur ge het best on line kunt komen(onze tijd e))

groetjes clara

Gepost door: clara | 10-08-07

Heey! hoe is je gastgezin en je leef omgeving?? Mijn gastgezin is super aardig maar het is hier wel koud. Het heeft al gesneeuwd!

maarja ik hoor het nog wel!
xx Inge

Gepost door: Inge | 11-08-07

Gastgezin Hoe is het in je nieuwe gezin? Mis je je mama, papa, Laura en Clara al? Of is dat nog wat te vroeg. En welk weer is het daar? Vandaag is het hier redelijk mooi. Versta je ondertussen al wat Spaans? Wanneer moet je ginds voor het eerst naar school? Amuseer je !

Gepost door: Tante Miet | 11-08-07

Hey broertje!

Zo te horen zal je je niet vlug vervelen daar in Argentinië! Een meid! Kan het nog beter?
Moet wel raar zijn...
Papa is deze morgen gaan fietsen en gevallen, niks ergs hoor, enkel wat schaafwonden... Is voor de zekerheid toch maar naar de dokter( mss moet het genaaid worden)
En wanneer ga je naar school? Al een uniform gekocht?
Heel veel plezier ginds en laat wat van je horen!!
Groetjes Laura

Gepost door: Laura | 12-08-07

De commentaren zijn gesloten.