03-05-07

cultuurdag

hey,

 

Als je met YFU naar het buitenland wilt gaan, moet je naar enkele verplichten bijeenkomsten gaan. Daaronder valt ook de cultuurdag; die was afgelopen zondag. Het was wel fijn om al die mensen terug te zien die ik ontmoet heb op het kandidatenweekend een maand ofzo geleden.

 

De bedoeling was dat we eens dieper zouden nadenken over de verschillen tussen de culturen en ook hoe wij daar eigenlijk naar kijken, dat we niet alles moeten bekijken vanuit onze eigen cultuur, want zo kan je behoorlijk fouten maken.

 

Dit werd ons duidelijk gemaakt door verschillende spellen, of situaties die werden uitgebeeld. één van die situaties was als volgt: we ( alle yfu'ers die in de zomer vertrekken ) kwamen een donkere kamer binnen.

De meisjes moesten hun schoenen uitdoen terwijl dat niet het geval was voor de jongens. Ook mochten de jongens gaan zitten op een stoel terwijl de meisjes het zichzelf gemakkelijk mochten maken op de grond.

Daarna kregen de jongens te eten ( het eten; een stukje brood werd ons letterlijk in de mond gestopt ), waarna we mmmmm moesten zeggen of dat dachten we toch. Daarna kregen de meisjes te eten maar zij moesten het brood zelf uit de schaal nemen. Vervolgens kregen de jongens te drinken. Ik dacht dat het water was en nam een goede slok. Maar in feite bleek het azijn te zijn en da was vies niet normaal, ik voel me nog altijd niet goed als ik eraan terug denk. En ja door mijn reactie ( k begon fel te hoesten en zij bah) kregen de meisjes dat niet, die me daarom allemaal dankbaar waren.

Maar de moraal van het verhaal was dat in feite de meisjes de hoogste positie hadden en niet de jongens zoals wij dachten, want in die cultuur dachten ze hoe dichter bij de aarde, hoe beter en waren de mannen proefkonijn om te kijken of het eten wel eetbaar was.

Dat was dus één van de dingen die we gedaan hebben.

 

Ook kregen we de regels te horen. Dat was wel grappig; we mogen niet trouwen, niet zwanger maken of worden, geen alcohol, geen drugs, ....

 

En helemaal op het einde was er natuurlijk het afscheid, wat nooit leuk is maar ik en er zeker van dat we ( YFU'ers ) elkaar nog vaak zullen zien.   

 

17:19 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

02-05-07

een jaar naar Argentinie

hey allemaal,

 

zoals jullie ondertussen wel zullen weten (maar misschien zijn er sommige die nu totaal uit de lucht komen vallen) ga ik een jaar naar Argentinië

dankzij deze blog kan ik in contact met jullie blijven en jullie kunnen dan ok mij bereiken.

Het is de bedoeling dat dit een dagboek gaat worden zodat jullie op de hoogte blijven van mijn avonturen daar in Zuid-Amerika

22:22 Gepost door Christiaan in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |